Dolar

34,1763

Euro

38,2692

Altın

2.914,98

Bist

9.698,18

Japonya düşen doğum oranları için tedirgin oluyor

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, ülke geneli düşen doğum oranları sonrası Japonya'nın 'sosyal fonksiyonlarını kaybetmenin eşiğine' geldiğini söyledi.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-24 11:49:34

Japonya düşen doğum oranları için tedirgin oluyor

Ulusal meclis olağan oturumuna hitap eden Japon Başbakan Kişida ülkesinin siyaset, ekonomi ile iç ve dış politikalarına yönelik son durumuna değindi.

Kişida, düşen doğum oranlarıyla Japonya'nın "sosyal fonksiyonlarını kaybetmenin eşiğine" geldiğini, bu sebeple çocuk yetiştirme politikalarına odaklanacaklarını açıkladı.

Çocuk yetiştirmenin kolaylaştırılmasını "gelecek için en etkili yatırım" olarak nitelendiren Kişida, doğum oranını tersine çevirmek için "çocuk öncelikli ekonomi ve toplum" sözü verdi.

Kişida, "Ülkemizin ekonomisinin ve toplumunun sürdürülebilirliğini ve kapsayıcılığını göz önüne alındığında, çocuk yetiştirme destekleri en önemli politikamız." diye konuştu.

Başbakan, "Yaşı veya cinsiyeti ne olursa olsun herkesin çocuk yetiştirmeye katılmasını sağlamak için benzeri görülmemiş karşı tedbirler uygulamak istediklerini" söyledi.

Hükümete bağlı "Çocuk ve Aile Ajansı" nisanda faaliyete geçecek. Kişida, haziran ayına kadar bu kapsamlı politikaların bütçesinin ikiye katlamak için plan yapacaklarını söyledi.

Haber Ara