Dolar

34,1700

Euro

37,1867

Altın

2.937,30

Bist

8.956,03

Kadirov, şimdi de onları Ukrayna savaşına hazırlıyor!

Rusya’ya bağlı Özerk Çeçenistan Cumhuriyeti Lideri Ramazan Kadirov, şimdiden yerel Müslüman din adamlarını Ukrayna'daki savaşa hazırlamaya başladığını söyledi.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-21 10:50:53

Kadirov, şimdi de onları Ukrayna savaşına hazırlıyor!

Ukrayna'ya çok sayıda Çeçen askerini gönderen Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, sıranın şimdi de din adamlarında olduğunu söyledi.

İlk ilahiyatçılar grubunun Çeçenya'daki Rus Özel Kuvvetler Üniversitesi'nde eğitim gördüğünü sosyal medya hesabı Telegram'dan paylaşan Kadirov, "En iyi eğitmenlerimiz, 7 gün süren eğitimlerde onlara silahların güvenli kullanımını, taktik ve ateş eğitiminin temel becerilerini ve ilk yardımın sağlanmasını öğretti" dedi.

Kadirov, Çeçenyanın Yüksek Baş Müftüsü Salah Mezhiev'in, Müslüman din adamlarına Ukrayna'daki savaşa gitmeye hazır olduklarına dair güvence verdiğini belirterek, din adamlarının ise, "Gerekirse Ukrayna'da 'devletimizin Şeytan'ın hizmetkarlarına karşı kazandığı zafere önemli bir katkı sağlamak istiyoruz" dediğini aktardı.

Kadirov'a göre Çeçenya'daki 300'den fazla müftü ve cami imamı, Özel Kuvvetler tesislerinde askeri eğitim almayı planlıyor.

Kremlin kontrolündeki Çeçenya lideri Kadirov, Ekim 2022'de yaptığı açıklamada, yaşananların özel bir askeri operasyon değil, bir savaş olduğunu belirterek, "Bu savaş "Ortodokslar, Müslümanlar ve Satanistler arasındadır." demişti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sürerken, Rusya Devlet Başkanı Putin'e yakınlığıyla bilinen Çeçen lider Ramazan Kadirov, geçen yıl Ukrayna'ya gitmiş, burada birlikleriyle bir araya geldiği görüntülerini paylaşmıştı.

Öte yandan 2022 yılında, Çeçen lider Ramazan Kadirov'un 14, 15 ile 16 yaşındaki oğullarının Ukrayna'da olduğu ve babalarına savaş esirlerini getirdikleri görüntüler dünyada gündem olmuştu.

Düşmanlarına karşı sık sık 'orta çağ' işkenceleri uygulamakla suçlanan Kadirov, Kremlin liderine olan bağlılığından dolayı "Putin'in asla sahip olmadığı oğul" olarak anılıyor.

The Times'ın geçtiğimiz aylarda Rus medyasına dayandırdığı habere göre, Ukrayna'daki mücadelesi ve desteği nedeniyle Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ramazan Kadirov'a korgeneral rütbesi verdiği belirtilmişti.

Haber Ara