Dolar

34,2398

Euro

37,6309

Altın

2.920,13

Bist

9.109,34

Kanada'da yarasa odasına giren çocuk kuduzdan hayatını kaybetti

Kanada'da bir çocuk, odasında bulunan yarasadan kuduz virüsüne maruz kalarak hayatını kaybetti. Ebeveynler, ısırık ya da çizik izi fark etmedikleri için kuduz aşısı yaptırmamıştı.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-05 16:12:09

Kanada'da yarasa odasına giren çocuk kuduzdan hayatını kaybetti

Kanada'nın Ontario eyaletinde odasında bir yarasa bulunan çocuğun, ebeveynlerinin ısırık ya da çizik izi fark etmemesi üzerine kuduz aşısı yaptırmadıkları belirtildi. Ancak çocuk, kuduz virüsüne maruz kalarak hayatını kaybetti. Bu trajik olay, 1967'den bu yana Ontario'da kayıtlara geçen ilk kuduz vakası olarak dikkat çekti.

YARASA ISIRMASI OLMADAN KUDUZ VİRÜSÜ

Haldimand-Norfolk Sağlık Birimi'nden Dr. Malcolm Lock, çocuğun Sudbury bölgesinde kuduz virüsüne maruz kaldığını açıkladı. Dr. Lock, ebeveynlerin çocuklarının vücudunda herhangi bir ısırık izi görmemeleri nedeniyle aşı yaptırmadığını belirtti. Ancak kuduz, çocuğun hayatına mal oldu. Olayın ardından kuduz taşıyan yarasa popülasyonunun artışına dikkat çekildi.

ONTARIO'DA YARASA KUDUZU ARTIYOR

Ontario'nun güneyinde kuduz virüsü taşıyan yarasaların sayısı son yıllarda yüzde 10'un altından yüzde 16'ya yükseldi. Kanada'da kuduzun rapor edilmeye başlandığı 1924 yılından bu yana 28 ölümcül vaka kayıtlara geçti.

Haber Ara