Dolar

34,2271

Euro

37,3200

Altın

2.951,49

Bist

8.833,41

Küresel yoksulluk artıyor! 692 Milyon kişi aşırı yoksul

Dünya Bankası raporuna göre, dünya nüfusunun %8,5'i aşırı yoksulluk içinde yaşamaya devam ediyor. Bu oran, küresel yoksulluğun azaltılmasında ciddi bir duraklama olduğunu gösteriyor.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-16 10:25:12

Küresel yoksulluk artıyor! 692 Milyon kişi aşırı yoksul

Dünya Bankası'nın yayımladığı Yoksulluk, Refah ve Gezegen Raporu, dünyanın %8,5'inin, yani yaklaşık 692 milyon insanın, aşırı yoksulluk içinde yaşadığını ortaya koydu. Raporda, aşırı yoksulluğu ortadan kaldırmanın mevcut hızla onlarca yıl alacağı ve insanların gelirinin günlük 6,85 doların üstüne çıkmasının bir asırdan fazla süreceği belirtildi.

AŞIRI YOKSULLUK YÜZDE 8,5

Dünya Bankası raporuna göre küresel yoksullukla mücadele durma noktasına geldi
Dünya Bankası'nın ‘Çoklu Krizden Çıkış Yolları' başlığıyla yayımladığı rapora göre, 2020-2030 arasının "kayıp bir on yıl" olarak tanımlandığı vurgulandı. Raporda, dünya nüfusunun %8,5'inin, yani 692 milyon kişinin, günlük 2,15 dolardan az bir gelirle hayatını sürdürmeye çalıştığı ifade edildi. Ayrıca, dünya nüfusunun %44'ünün günlük geliri 6,85 doların altında kalırken, bunun orta üst gelirli ülkelerde yoksulluk sınırı olduğu belirtildi.

KÜRESEL YOKSULLUKTA DURAKLAMA DÖNEMİ

Yoksulluğun azaltılmasında ilerleme durdu; 1990'lardan bu yana tablo değişmedi
Raporda, çoklu krizlerin yoksulluğu azaltmadaki ilerlemeyi yavaşlattığına dikkat çekildi. Özellikle Covid-19 salgınının derin izler bıraktığı, en yoksul ülkelerde aşırı yoksulluk oranlarının salgın öncesi dönemin üzerine çıktığı ifade edildi. Dünya Bankası, bu gidişatın devam etmesi durumunda, 2030 yılında bile küresel nüfusun %7,3'ünün aşırı yoksulluk içinde yaşayacağı öngörüsünde bulundu.

ÇIKIŞ YOLU: DAHA FAZLA VE DAHA İYİ İŞLER

Yoksullukla mücadelede temel strateji: Üretken kapasiteye yatırım
Raporda, yoksulluktan çıkış için temel çözüm yolları da vurgulandı. Daha fazla ve daha iyi iş imkânlarının yaratılması, eğitim, altyapı ve temel hizmetler gibi alanlara yatırım yapılarak yoksul fertlerin üretken kapasitelerinin artırılması gerektiği belirtildi. Bu yatırımların, yoksulluğu azaltmada kilit rol oynayacağı ifade edildi.

SON VİDEO HABER

Prof. Ersoy'dan Malatya depremi uyarısı

Haber Ara