Russian Today'de yer alan habere göre, Pazar günü Nürnberg'de düzenlenen Evanjelik Kilise Kongresi'ne katılanlara hitap eden Papaz Quinton Caesar, LGBT yanlısı konuşmasında Tanrı'nın da LGBT yanlısı olduğunu savunarak, "Tanrı queer'dir" sloganıyla gündem oldu.
Konuşması seyirciler tarafından coşkulu alkışlarla karşılanırken, konuşmayı çevrimiçi takip eden Hıristiyanlar şaşkına döndü.
"ŞEYTANİ, İĞRENÇ VE SAPKIN"
Amerikalı Hıristiyan yazar Michael Sebastian, Papaz Caesar'ın konuşmasını "Rejim dininin tüm kilit noktalarının kısa ve öz bir açıklaması" olarak tanımladı.
Muhafazakar yazar Auron MacIntyre, Caesar gibi ilericileri "dininizi oymak ve derisini bir ödül gibi giymekle" suçlarken, diğer yorumcular vaazı "iğrenç", "sapkın" ve "Şeytani" olarak nitelendirdi.
Caesar'ın konuşması, 100.000 Protestanın vaaz, görüş alışverişi ve Hıristiyan müziği performansları için Nürnberg'e geldiği beş günlük kongrede gerçekleşti. Etkinlik, Almanya'daki Evanjelik Kilisesi tarafından düzenlenmese de Alman Protestanların çoğunluğunun üyesi olduğu bir çatı kuruluş tarafından 1949'dan beri her yıl düzenleniyor.
LGBT YANLISI KİLİSE VE PAPAZLAR
Aslen Güney Afrika asıllı olan Caesar, sosyal medyada kendisini "aktivist bir papaz" olarak tanımlıyor.
Caesar, Londra'daki bir Anglikan kilisesinin yerel "LGBT toplulukları ve diğer marjinalize edilmiş kişi ve gruplar" için düzenlenen travesti gösterisini savunduğu için eleştirilmişti.
Kiliselere yönelik tepkilerden biri de İsveç'teki bir protestan kilisesi olmuştu. Kilise, 2019'da Adem ve Havva'yı müstehcen pozlarda eşcinsel çiftler gibi gösteren bir sunak yerleştirdiği için sert tepkiler çekmişti.
KİLİSELERDE LGBT PROPAGANDASI
Almanya'daki Evanjelik Kilisesi, 2016'dan beri papazlarının eşcinsel evlilikleri yönetmesine izin veriyor. Kilisenin piskoposlarından biri, 2021'de Berlin'deki bir 'onur yürüyüşü' sırasında LGBT topluluğunu "affetmeye" çağırdığı için manşetlere taşındı.
KİLİSE CEMAATLERİ HIZLA ERİYOR
Kilise, liberal dünya görüşünü benimsemesine rağmen hızla üye kaybediyor. 2021'de sayısı 340.000 olan kiliseden ayrılan sayısı, 2022'de 380.000 rekor sayıda kopuşlarla ile tepki çekti. Katolik Kilisesi'nin durumunun ise daha iyi olmadığı, 2021'de 359.000 üye kaybettiği belirtiliyor.