Dolar

32,6864

Euro

35,2451

Altın

2.442,70

Bist

10.538,43

Libya ordusu Ras Cedir Sınır Kapısı'na giden sahil yolunu askeri bölge ilan etti

Libya ordusu, ülkenin Tunus'a açılan Ras Cedir Sınır Kapısı'na giden sahil yolunun askeri bölge ilan edildiğini ve görevli birimler dışında herhangi bir askeri aracın geçişine kapatıldığını duyurdu.

2 Gün Önce Güncellendi

2024-06-29 08:13:47

Libya ordusu Ras Cedir Sınır Kapısı'na giden sahil yolunu askeri bölge ilan etti

Libya Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, Genelkurmay Başkan Yardımcısı Selahaddin en-Nemruş, Ebu Kemmaş bölgesindeki birlikleri denetledi. Bu bölge, Sınır Kapısı'na yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Nemruş, Ras Cedir Sınır Kapısı'na giden sahil yolunun askeri bölge ilan edildiğini belirterek, bu yolun görevli birimler dışında herhangi bir askeri aracın geçişine kapatılması ve ihlal edenlere güç kullanılması talimatını verdi.

Bölgede Hükümet ile Zuvvara Kenti Milisleri Arasındaki Gerginlik

Libya İçişleri Bakanlığı, kaçakçılığı önlemek ve güvenliği sağlamak amacıyla Ras Cedir Sınır Kapısı'na gönderilen güvenlik güçlerine 19 Mart'ta silahlı bir grubun saldırdığını ve bu saldırı sonrası sınır kapısının kapatıldığını duyurmuştu.

Bakanlık, Ras Cedir Sınır Kapısı'nın 20 Haziran'da iki ülke vatandaşlarının geçişine açılacağını açıklamış, ancak gerekli işlemler tamamlanmadığı için açılışın 24 Haziran'a ertelendiğini bildirmişti.

24 Haziran gecesi, Zuvvara kentindeki silahlı milis güçleri tarafından sahil yolu kapatılınca, sınır kapısının açılışı tekrar ertelendi. Bunun üzerine Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, 25 Haziran'da Zuvvara Belediye Meclisi ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Görüşmede, Başbakan Dibeybe'nin ilgili kurumlara, bölgede yarım kalan projelerin tamamlanması ve Ras Cedir Sınır Kapısı'na giden sahil yolunun açılması yönünde talimat verdiği belirtildi.

Libya medyasına göre, 26 Haziran'da hükümete bağlı ortak güçler ile Zuvvara kenti askeri meclisi milisleri arasında Ras Cedir Sınır Kapısı yakınlarında çatışma çıktı ve bu çatışmada bir çocuk ağır yaralandı.

4o

Haber Ara