Dolar

34,0440

Euro

38,0031

Altın

2.822,75

Bist

9.953,18

Lübnan'da yangın çıkaran patlamalar: 3 ölü! Hizbullah'tan açıklama

Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde kullanılan telsiz ve elektronik cihazlarında patlamalar meydana geldi. Ülke genelindeki ilk belirlemelere göre en az 3 kişi öldü.

6 Saat Önce Güncellendi

2024-09-18 17:45:36

Lübnan'da yangın çıkaran patlamalar: 3 ölü! Hizbullah'tan açıklama

Reuters'in bildirdiğine göre Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde telsiz cihazlarında patlamalar meydana geldi.

Lübnan'daki Hizbullah tarafından kullanılan iletişim cihazları ülkenin güneyinde ve başkent Beyrut'un güney banliyölerinde bir kez daha patlatıldı.

2024-09-18T143645Z_1829362216_RC223AAXZGSK_RTRMADP_3_ISRAEL-PALESTINIANS-HEZBOLLAH

Hizbullah'a yakın bir kaynak Beyrut karargahındaki el telsizlerinin infilak ettiğini aktardı.

Lübnan güvenlik kaynakları, son saldırıda en az üç kişinin öldüğünü ve yüzlerce kişinin yaralandığını bildirdi.

GXxGw5vboAAicTH

Telsiz ve telefon cihazlarının patlatılması sonucu çok sayıda kişinin yaralandığı, bazı ev ve araçlarda da yangın çıktığı ifade edildi.

Telsizlerin Hizbullah tarafından beş ay önce, siber saldırı düzenlenen çağrı cihazları ile aynı zamanda satın alındığı belirtildi. 

GXxCi1RW4AEPwab

Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu ikisi çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 300 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ülkede bugün de telsizlerin patlatılması sonucu 14 kişinin öldüğü, 450'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

GXxDZiFXMAANODI

Öte yandan sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, patlamalardan birinin dün çağrı cihazlarının patlatılması sonucu ölen 4 Hizbullah üyesinin Beyrut'taki cenaze töreni sırasında yaşandığı görülüyor.

thumbs_b_c_53cdc7a20efcf27e8a8a01a70a62c26a

Cenaze merasiminin yapıldığı alanda kalabalığın arasında patlama meydana geldiği ve dumanların yükseldiği kameraya yansıyor.

HİZBULLAH'TAN İNTİKAM YEMİNİ

Üst düzey Hizbullah yetkilisi Hashem Safidini, örgütün "yeni bir aşamayla" karşı karşıya olduğunu söyleyerek "saldırıların karşılıksız kalmayacağını" vurguladı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ise çağrı cihazı patlamaları hakkında, "sivil nesnelerin silahlaştırılmamasının" çok önemli olduğunu belirtti.

1_773

Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarında dün yaklaşık 3 bin Hizbullah mensubu yaralanmıştı. Olayın ardından Hizbullah bugün misilleme olarak İsrail'in kışlalarına saldırmıştı.

Ekran Alıntısı_938

Lübnan'dan paylaşılan haberlere dair görüntülerde, çağrı cihazlarında, telefonlarda, dizüstü bilgisayarlarda, radyolarda ve normal cihazlarda da yeni patlamaların meydana geldiği iddia ediliyor.

GXxDZiFXMAANODI

Söz konusu cihazların patladığı dairelerde çıkan yangın görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

GXxBKYEXQAAQDmv

SON VİDEO HABER

İsmailağa tartışmasına Erem Şentürk de dahil oldu

Haber Ara