Dolar

33,9879

Euro

38,0440

Altın

2.827,96

Bist

9.975,61

Lübnan ordusu harekete geçti. Şüpheli görülenler imha ediliyor

Lübnan Silahlı Kuvvetleri, şüpheli çağrı cihazları ve telsizleri kontrollü şekilde imha ediyor. Ülkede yaşanan patlamalar, can kayıplarına ve binlerce yaralanmaya yol açarken, Lübnan yönetimi İsrail'i sorumlu tutuyor.

8 Saat Önce Güncellendi

2024-09-19 14:41:04

Lübnan ordusu harekete geçti. Şüpheli görülenler imha ediliyor

Lübnan Silahlı Kuvvetleri, şüpheli görülen çağrı cihazları ve telsizleri kontrollü şekilde patlatarak imha ediyor. Halktan bu cihazlardan uzak durmaları istenirken, ülke çapında güvenlik endişeleri giderek artıyor.

ŞÜPHELİ CİHAZLAR PATLATILIYOR
Lübnan ordusu, ülkenin farklı bölgelerinde şüpheli çağrı cihazları ve iletişim cihazlarını tespit ederek kontrollü şekilde imha ediyor. Ordudan yapılan açıklamada, "Özel ordu birlikleri farklı bölgelerde şüpheli çağrı cihazları ve iletişim cihazlarını patlatıyor, bu nedenle vatandaşlara patlama alanlarından uzak durmaları, şüpheli herhangi bir cihaz veya nesneyi bildirmeleri ve yaklaşmamaları çağrısında bulunuluyor" denildi.

LÜBNAN'DA ÇAĞRI CİHAZLARI VE TELSİZLERİN PATLATILMASI
Lübnan'da 17 Eylül'de, Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar meydana geldi. Bu patlamalarda ikisi çocuk olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralandı, bunlardan 300'ü ağır. 18 Eylül'de ise çok sayıda telsizin patlatılması sonucu 20 kişi öldü ve 450'den fazla kişi yaralandı. Bu olaylar, ülkede ciddi bir güvenlik açığı olduğunu gözler önüne seriyor.

İSRAİL SUÇLANIYOR
Lübnanlı yetkililer, yaşanan bu patlamalardan İsrail'i sorumlu tutarken, İsrail tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Bu gelişmeler, iki ülke arasındaki gerginliği daha da artırmış durumda. İsrail-Lübnan sınırında, 8 Ekim 2023'ten bu yana zaman zaman şiddetlenen çatışmalar meydana geliyor.

SON VİDEO HABER

Cübbeli'den İsmailağa hakkında yeni iddialar

Haber Ara