Dolar

34,2950

Euro

37,5144

Altın

2.908,85

Bist

9.029,10

Milton kasırgası ABD’yi felç etti: Biden’dan kritik çağrı

ABD, Helene ve Milton kasırgalarının yıkıcı etkileriyle boğuşuyor. Biden, Kongre'ye acil yardım çağrısında bulundu: “Kongre geri dönmeli ve yardım konusunda hemen harekete geçmeli.”

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-11 10:26:44

Milton kasırgası ABD’yi felç etti: Biden’dan kritik çağrı

ABD, tarihinin en büyük kasırga felaketlerinden biriyle karşı karşıya. Helene ve Milton kasırgalarının vurduğu bölgelerdeki yıkım sonrası ABD Başkanı Joe Biden, acil bir bütçe ve yardım çağrısında bulundu. Biden, afet bölgelerinin toparlanması için ek milyarlarca dolarlık bütçenin gerekeceğini belirtti.

BIDEN'DAN ACİL ÇAĞRI: KONGRE HEMEN TOPLANMALI

ABD Başkanı Joe Biden, kasırga felaketinden etkilenen bölgeler için Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında acil bir bütçe gerektiğini vurguladı. Biden, afet bölgelerinin yeniden inşası için milyarlarca dolarlık bütçenin hem bölge halkının ihtiyaçları hem de yeniden yapılanma için elzem olduğunu belirtti.

AFET BÖLGELERİ İÇİN MİLYARLARCA DOLAR GEREKECEK

ABD'nin son yüzyılda gördüğü en şiddetli kasırgalar olan Helene ve Milton bölgede büyük yıkıma neden oldu. Biden, federal yönetim olarak her türlü yardımı sağlamaya çalıştıklarını, ancak eyalet yönetimleri ile koordinasyon içinde çalışılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, kasırgaların yarattığı tahribatın toparlanmasının zaman alacağını ve ek bütçeye ihtiyaç duyulacağını söyledi.

MİKE JOHNSON: SEÇİMLERDEN ÖNCE TOPLANMAK ZOR

Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, seçimlerden önce Kongre'nin toplanmasının zor olduğunu belirtti. Johnson, gerekli bütçenin seçimlerden sonra ele alınabileceğini ifade etti.

MILTON KASIRGASI 3 MİLYONU ELEKTRİKSİZ BIRAKTI

Milton Kasırgası, Florida'nın Siesta Key bölgesinde karaya vurdu ve yaklaşık 3 milyon kişiyi elektriksiz bıraktı. Kasırganın etkisi karaya vurmasından birkaç saat sonra azalarak 1. kategoriye indi. Ancak kasırga geride büyük bir yıkım bıraktı.

SON VİDEO HABER

Köfteci Yusuf'u savundu, sipariş verdiğini duyurdu

Haber Ara