Dolar

34,1623

Euro

38,1653

Altın

2.914,46

Bist

9.777,46

Mısır, Ankara Büyükelçisini resmen atadı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Mısır'ın Ankara Büyükelçiliğine Amr el-Hamami'yi (solda) atadı. Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi olarak da Salih Mutlu Şen atanmıştı.

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-07-23 00:04:31

Mısır, Ankara Büyükelçisini resmen atadı

Atamaya ilişkin kararname, Cumhurbaşkanı Sisi'nin imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

MISIR DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Mısır Dışişleri Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, Amr El Hamami'nin Mısır'ın Ankara'daki büyükelçisi olacağını ve Türkiye'nin Kahire'deki baş diplomatı olarak Salih Mutlu Sen'i atadığını duyurdu.

Bakanlık, kararın Mısır ve Türkiye Cumhurbaşkanları tarafından verildiğini söyledi.

Açıklamada, "Bu adım, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden normalleşmesine yöneliktir ve ikili ilişkileri geliştirmeye yönelik karşılıklı çalışma kararlılığını göstermektedir." denildi.

Hamami, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler büyükelçilik düzeyine çıkarılmadan önce Ankara'da maslahatgüzar olarak görevini sürdürüyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla da Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi olarak Salih Mutlu Şen atanmıştı.

EL-HAMAMİ KİMDİR?

Mısır'ın Ankara Büyükelçiliğinde 2019'dan bu yana maslahatgüzar olan Amr el-Hamami, 2011'den 2015'e kadar New York'ta Birleşmiş Milletler Mısır Misyonu için hukuk danışmanlığı yapmıştı.

Hamami ayrıca Mısır'ın Nijer, Danimarka ve Bulgaristan'daki büyükelçiliklerinde de konsolosluk görevinde bulunmuştu. AA, NTV

Haber Ara