Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan, demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 10 kişinin "Katar adına casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.
Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi, davayla ilgili bazı yetkililerin dinlenmesi için duruşmanın 18 Ağustos Salı gününe ertelenmesine karar verdi.
Salı günü yapılacak duruşmada Mursi dönemi Cumhurbaşkanlığı Divan Başkanı Rifaa et-Tahtavi'nin, 20 Ağustos'ta Ulusal Güvenlik Teşkilatı Başkanı Halid Servet'in, 22 Ağustos'ta İstihbarat Başkanı Rafet Şehate'nin, 24 Ağustos'ta İstihbarat Vekili Usame Said'in, 27 Ağustos'ta İdari Denetleme Kurulu Başkanı Muhammed Ömer Vehbi'nin, 30 Ağustos'ta Cumhuriyet Muhafızları Komutanı Muhammed Zeki'nin ve 1 Eylül'de eski Savaş İstihbaratı Birimi Başkanı şimdiki Genelkurmay Başkanı Mahmud Hicazi'nin dinleneceği belirtildi.
Mısır'da 3 Temmuz 2013'deki darbeyle görevinden uzaklaştırılan Mursi hakkında bir kaç dava açılmıştı.
"Hapishaneler baskını" davasında Mursi'nin yanı sıra, bir çok İhvan yöneticisinin de aralarında bulunduğu 100 kişiye idam, 21'ine müebbet, 8 kişiye ise 2 yıl hapis cezası veren mahkeme, "casusluk" davasında 16 kişi hakkında idam hükmü vermişti. Bu davada Mursi dahil 17 kişi ise müebbet hapis cezası almıştı.
Daha önce yargılandığı ve kamuoyunda "İttihadiyye Olayları" adıyla bilinen davada 20 yıl hapse mahkum edilen Mursi hakkında, "Katar adına casusluk" ve "yargıya hakaret" suçlamasıyla açılan davalar sürüyor.
Mursi ve 10 kişi "Katar adına casusluk" davasında, ülkenin istihbarat birimleri, İçişleri Bakanlığı ve Devlet Güvenlik Kurumu'ndan çıkan çok gizli raporları ele geçirmek ve bunu Katar'la paylaşmakla" suçlanıyor.