Dolar

34,1763

Euro

38,2692

Altın

2.914,98

Bist

9.698,18

'Nasrallah'ın konumunu İranlı bir ajan bildirdi'

İsrail'in sığınak delici bomba kullanarak hedef aldığı Beyrut'ta öldürülen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın yerinin İranlı bir ajan tarafından bildirildiği iddia edildi.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-09-30 08:41:41

'Nasrallah'ın konumunu İranlı bir ajan bildirdi'

Fransız basınından Le Parisien gazetesi, Nasrallah'a yönelik suikasttan önce konumunun İranlı bir ajan tarafından öğrenildiğini aktardı.

2_74

Habere göre İranlı ajan, Nasrallah'ın Dahiye'de bulunan Hizbullah karargahına gitmeyi planladığını İsrail'e bildirdi. Saldırıdan birkaç saat önce Nasrallah'ın konumuna ilişkin istihbaratı İsrailli yetkililere ileten ajan, Hizbullah liderinin Dahiye'ye ne zaman ulaşacağını da paylaştı.

Le Parisien'in haberine göre, Nasrallah'ın, Hizbullah komutanı Muhammed Hüseyin Surur'un cenazesinin ardından acil bir toplantı için İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan ile aynı araçta Dahiye'ye gittiği belirtildi.

Habere göre Nasrallah'ın toplantısında, 12 komutan hazır bulunuyordu. Saldırıda, Devrşm Muhafızları komutanlarından Nilfuruşan'ın da hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Haber Ara