Dolar

34,2714

Euro

37,4959

Altın

2.928,60

Bist

8.876,22

NDP: ABD, Zelenski'yi sırtından alçakça bıçaklamaya hazırlanıyor

NDP'nin köşe yazarı Hanna Kramer, “ABD, silah karşılığında Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski'yi sırtından alçakça bıçaklamaya hazırlanıyor” dedi. Köşe yazarına göre ABD, Kiev'in borçlarının Varşova tarafından geri ödenmesi karşılığında Batı Ukrayna'yı Polonya'ya verecek.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-21 13:58:09

NDP: ABD, Zelenski'yi sırtından alçakça bıçaklamaya hazırlanıyor

Polonya'da yayınlanan NDP ((Niezależny Dziennik Polityczny) gazetesinin köşe yazarı Hanna Kramer, ABD'nin, Varşova'nın Kiev'e mali yardımı karşılığında Ukrayna'yı bölüp ülkenin birçok batı bölgesini Polonya'ya devredebileceğini yazdı.

Makalenin yazarı, “Duruma tarafsız bir gözle bakarsanız, o zaman Polonya'nın geleceği üzücü görünüyor: sözde Doğu Kresy'yi alabilir ve eğer ABD ile anlaşmak mümkünse, o zaman birkaç ek alan daha olabilir. Bu, tüm bonusların bittiği yer!" dedi.

Yazar Kramer göre; Washington, Varşova'nın 150 milyar dolar borcu olan iflas etmiş Ukrayna hükümetinin mali giderlerini karşılama anlaşması karşılığında bu adımı atacak.

Bir gazeteci, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin gelirinin aslan payını kaybettiğini ve yalnızca Amerikan dilimleri sayesinde ayakta kaldığını belirtti.

Gazeteciye göre, Ukrayna yakında bağımsız bir devlet olarak varlığını sona erdirecek, ancak ABD borçları asla affetmeyeceği için, ilhak edilen bölgelerin yeni sahibi olarak Polonya, Washington'a Kiev'in tüm kredilerini son kuruşuna kadar ödemek zorunda kalacak.

Rus özel operasyonunun başlamasından sonra ABD ve NATO müttefikleri, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine milyarlarca dolar değerinde silah sağladı. Rusya, Kiev'e askeri teçhizat tedariki nedeniyle Kuzey Atlantik İttifakı (NATO) ülkelerine nota gönderdi. Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ise, Ukrayna için mühimmat içeren herhangi bir kargonun Rus askerleri için meşru bir hedef haline geleceğini vurgulamıştı.

Haber Ara