Polis yetkilileri, Nepal, Hindistan ve Tibet'de ölenlerin sayısının 6 bin 700'ü geçtiğini ve yaklaşık 14 bin yaralının olduğunu bildirdi. İçişleri Bakanlığı, depremde yaklaşık 160 bin evin yıkıldığını açıkladı.
Avrupa Birliği'nin (AB) Katmandu Büyükelçisi Rensje Teerink, muhabirlere yaptığı açıklamada, bin kadar AB vatandaşının arandığını ve kayıp olanların çoğunun turist olduğunu söyledi.
Fransa Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Romain Nadal, 150'den fazla Fransız vatandaşının arandığını kaydetti.
Diğer taraftan, Uluslararası yardım kuruluşları, Nepal'e yardım göndermeye devam ediyor. Aralarında Çin, Hindistan ve Pakistan'ın yer aldığı bir çok ülkeden ekipler Nepal'de arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Kızılay ,Yeni Yüksektepe-GEA, İnsani Yardım Vakfı (İHH) oluşan 93 kişilik kamu ve özel teşebbüs Türk yardım kuruluşları, depremin ardından Nepal'de yaraları sarmayı sürdürüyor. Katmandu'ya gelen AFAD ekibi, Türkiye'den gelen 16 tonluk yardım malzemesini Nepalli yetkililere teslim etmişti.
Hollanda'da 8,6 milyon avro yardım toplandı
Hollanda'da, Nepal halkı için düzenlenen yardım kampanyasında bir günde 8,6 milyon avro toplandı.
Birlikte Çalışan Yardım Kuruluşları Birliği (SHO) öncülüğünde başlatılan kampanyaya bağış miktarının artırılması için bazı televizyon ve radyo kanalları özel yayınlarla destek verdi.
Toplanan bağış miktarını sevindirici bulan kampanya sözcüsü Gijs de Vries, depremzedelerin gıda, çadır ve ilaç gibi öncelikli ihtiyaçlarının giderilmeye çalışılacağını söyledi.
Yetkililer yardım kampanyasının bir süre daha devam edeceğini bildirdi.
Katmandu'nun 80 kilometre kuzeydoğusundaki Lamjung'da 25 Nisan günü yerel saatle 11.56'da meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki deprem, ülkede 1934 yılında kaydedilen ve 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği 8,1 büyüklüğündeki depremin ardından görülen en şiddetli sarsıntı olmuştu. Depremden sonraki beş gün içinde bölgede büyüklüğü 3,2 ila 6,9 arasında değişen 70'ten fazla artçı sarsıntı kaydedildi.