Dolar

32,8856

Euro

35,8532

Altın

2.534,20

Bist

11.172,75

Netanyahu konuştu Musk onayladı; 20 dakika sohbet

Netanyahu, Elon Musk ile yaptığı ortak Space yayınında İsrail'in Gazze hakkındaki planlarını anlattı. Musk ise 'Bundan başka seçenek yok' diyerek Netanyahu'yu onayladı.

8 Ay Önce Güncellendi

2023-11-29 08:54:58

Musk, Herzog ile görüşmesinde, 'Hamas militanlarının çocukluklarından itibaren ciddi bir propagandaya maruz kaldıklarına' dikkat çekti; "İnsanların yanlış bilgilerle yüklendiklerinde neler yapabildikleri dikkate değer. Çocukluklarından itibaren bununla beslenenler, masum insanların öldürülmesinin iyi bir şey olduğuna inanabiliyor" dedi.

Musk ve Netanyahu, X üzerinden yayınlanan yaklaşık 20 dakikalık İngilizce bir görüşme yaptı.

MUSK: BAŞKA YOLU YOK

Söyleşide Netanyahu bölgeye barış ve güvenliğin gelmesi için Hamas'ın ortadan kaldırılması gerektiğini kast ederek "Önce 2. Dünya Savaşı'nda Almanya'da, Japonya'da olduğu gibi, zehirli rejimden kurtulmak gerekiyor" dedi. Musk da "Başka yolu yok" diyerek cevap verdi.

Musk'ın uzay teknolojileri şirketi SpaceX'in uydu interneti sağlayan Starlink hizmeti de İsrail ziyaretinde gündemdeydi.

Musk, İsrail'in Gazze'deki interneti kesmesi üzerine bölgedeki uluslararası yardım kuruluşlarına Starlink hizmeti sunma teklifinde bulunmuştu.

Ancak İsrail tarafından yapılan açıklamada, Musk'ın bu hizmeti Gazze topraklarında ancak İsrail hükümetinin onayı dahilinde sunmayı kabul ettiği belirtildi.

Musk'ın İsrail ziyareti, ABD'li medya izleme örgütü Media Matters for America'nın X platformuna yönelik başlattığı incelemenin hemen ardından gerçekleşti.

İncelemede, bazı reklamlarının Nazi yanlısı paylaşımların yanında göründüğü ortaya çıkan Apple, Disney, IBM gibi şirketler, X'teki reklamlarını durdurma kararı almıştı. Reklam gelirleri X'in en önemli gelir kaynağı.

X, Media Matters for America'ya platformu antisemitik içerikle doluymuş gibi gösterdiği gerekçesiyle dava açtı.

Musk'a daha önce X'te yaptığı bir paylaşım nedeniyle de "nefret söylemini yayma" suçlamaları yöneltilmişti. Yahudi halkının, "beyaz ırkı zayıflatmaya çalıştığı" paylaşımına onay veren paylaşımı sonrası Beyaz Saray Musk'ı anti-semitizmi yaydığı gerekçesiyle eleştirmişti.

Haber Ara