Dolar

34,2747

Euro

37,5879

Altın

2.878,41

Bist

9.036,36

Netanyahu'nun Gazze'yi Hatırlatan Tehdidi Lübnan'ı Ayağa Kaldırdı!

Netanyahu, Lübnan halkını Gazze'deki yıkım ve acıyla tehdit etti! Fransa, bu tehdidi ''provokasyon'' olarak nitelendirdi, Lübnan ise kaosun eşiğinde.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-09 08:19:40

Netanyahu'nun Gazze'yi Hatırlatan Tehdidi Lübnan'ı Ayağa Kaldırdı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan halkını Gazze'deki saldırılarla tehdit etti. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noël Barrot, bu tehdidi ''provokasyon'' olarak nitelendirerek durumu kınadı. İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları yüzünden 2.119 kişi öldü, Lübnanlılar kaosa sürükleniyor.

NETANYAHU'NUN TEHDİDİNE FRANSA'DAN TEPKİ
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noël Barrot, Netanyahu'nun Lübnan halkını tehdit eden açıklamalarını ''provokasyon'' olarak değerlendirdi. Barrot, ''Bu provokasyon, Fransa'nın dostu olan Lübnan'ı kaosa sürükler.'' dedi.

LÜBNAN'DA DURUM FELAKETİN EŞİĞİNDE
Fransa, İsrail'in Lübnan'a saldırılarını eleştirirken, Lübnan'daki güvenlik durumu kötüleşiyor. Netanyahu'nun ''Gazze'deki yıkım ve acı Lübnan'da da yaşanabilir'' tehdidine uluslararası tepkiler artıyor.

NETANYAHU'DAN LÜBNAN'A AÇIK TEHDİT
İsrail Başbakanı, yayımladığı İngilizce videoda, Lübnan halkını, Gazze'deki Filistinlilerin yaşadığı yıkım ve acı ile tehdit etti. ''Lübnan'ı kurtarma fırsatınız var'' ifadeleriyle tehdidini açıkça dile getirdi.

HİZBULLAH'LA SAVAŞ SÜRÜYOR
İsrail, 8 Ekim 2023'ten bu yana Hizbullah'la kontrollü çatışmalar sürdürüyor. İsrail'in güney Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 2.119 kişi hayatını kaybetti. Hizbullah ise roket ve füzelerle karşılık veriyor.

BOMBARDIMAN SONRASI GÖÇLER BAŞLADI
İsrail'in bombardımanı nedeniyle yüz binlerce Lübnanlı yerinden oldu. Başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelere büyük göç dalgası yaşanıyor. Ayrıca on binlerce kişi Suriye'ye kaçıyor.

SON VİDEO HABER

Özgür Özel'den 'kapalı oturum' açıklaması

Haber Ara