Dolar

42,8058

Euro

50,2209

Altın

5.941,34

Bist

11.335,05

Paşinyan'ı hedef alan eylemler yeniden başladı

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da Paşinyan hükümetine karşı daha önce düzenlenen eylemler yeniden başlarken en az 240 protestocu gözaltına alındı.

2 Yıl Önce Güncellendi

2024-05-27 18:56:29

Ermenistan basınında yer alan haberlere göre, Başpiskopos Bagrat Galstanyan'ın başını çektiği hükümet karşıtı gruplar, sabah erken saatlerden itibaren Erivan'daki bazı caddeleri trafiğe kapattı.

Emniyet güçleri ile muhalif milletvekillerinin de bulunduğu eylemciler arasında zaman zaman arbede yaşandığı belirtildi.

EN AZ 240 GÖZALTI

Çok sayıda eylemcinin polis tarafından güç kullanılarak gözaltına alındığı, gözaltı sayısının 240'ı aştığı bildirildi.

Öte yandan, Başpiskopos Galstanyan'ın başını çektiği eylemciler, dün 16.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda miting yaptı.

Mitingde eylemciler, Başpiskopos Galstanyan'ı başbakan adayı göstermelerinin ardından Başbakan Nikol Paşinyan'ın konutuna doğru yürüdü.

Eylemciler, Paşinyan'la görüşme talebinde bulundu ancak Başbakan bu talebe yanıt vermedi.

Bu arada, Başpiskopos Galstanyan, Ermenilerin dini lideri Katolikos 2. Garegin'den "dini statüsünün dondurulmasını" istediğini ancak din adamlığı görevinden tamamen ayrılmadığını açıkladı.

Galstanyan'ın "dini statüsünün dondurulmasını" istemesi, başbakan adaylığına sıcak baktığının göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Aralarında eski politikacıların da bulunduğu hükümet karşıtı eylemciler tarafından başbakan adayı gösterilmesi halinde Galstanyan'ın buna karşı çıkmayacağı, "Halkın iradesine karşı çıkamam." şeklinde değerlendirmede bulunduğu belirtildi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara