Dolar

34,2469

Euro

37,0139

Altın

3.025,39

Bist

8.838,60

Ripple kurucusundan Kamala Harris'e 10 milyon dolarlık destek

Ripple’ın kurucu ortağı Chris Larsen, Kamala Harris'in başkanlık kampanyasına 10 milyon dolar değerinde XRP bağışlayarak dikkat çekti. Bu bağış, Ripple'ın genellikle Cumhuriyetçilere olan desteğine ters düşen bir hamle olarak değerlendiriliyor.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-22 21:39:50

Ripple kurucusundan Kamala Harris'e 10 milyon dolarlık destek

Ripple'ın kurucu ortağı Chris Larsen, Kamala Harris'in başkanlık kampanyasına yaptığı önemli bağışla dikkat çekti. Larsen, Harris'i desteklemek amacıyla 10 milyon dolar değerinde XRP bağışlayacağını duyurdu. Bu hamle, kripto topluluğunda geniş yankı uyandırdı.

RIPPLE KURUCUSUNDAN KRİPTOYA SİYASİ DESTEK

Larsen, Harris'i destekleyen siyasi eylem komitesi Future Forward'a daha önce de 10 milyon dolar nakit ve 1 milyon dolar değerinde XRP bağışta bulunmuştu. Ripple kurucusunun bu hamlesi, XRP topluluğunda büyük bir etki yarattı. Birçok kişi, Ripple'ın genel olarak Cumhuriyetçi adaylara yakın durduğunu belirterek, Larsen'in neden Demokrat Harris'e destek verdiğini sorguladı.

RIPPLE'IN SİYASİ ROLÜ

Ripple, bu seçim döneminde kripto para lobiciliğinde aktif rol oynarken, genellikle Cumhuriyetçi adaylara destek veriyor. Şirketin baş hukuk sorumlusu Stuart Alderoty'nin Trump kampanyasına 300.000 dolarlık bağış yapması ve Cumhuriyetçi aday John Deaton'a milyonlarca dolar aktarılması, Ripple'ın siyasi tercihlerini net bir şekilde ortaya koyuyor. Buna karşılık Larsen'in Harris'e desteği ise önemli bir sapma olarak değerlendiriliyor.

KRİPTO PARA POLİTİKALARI SEÇİMİN GÜNDEMİNDE

2024 başkanlık seçimlerinde kripto para politikaları önemli bir konu haline geldi. Yapılan anketler, Amerikalı seçmenlerin büyük bir kısmının kripto paralara ilişkin politikaların, başkanlık seçiminde kritik bir faktör olacağını düşündüğünü gösteriyor. Kamala Harris, kripto para politikalarını geliştirme sözü vererek, yatırımcıların kripto varlıklarını koruma vaadinde bulunuyor. Ancak Harris'in planlarının detayları henüz tam olarak netleşmiş değil.

RIPPLE CTO'SU HARRIS'İN VAATLERİNE OLUMLU BAKIYOR

Ripple'ın baş teknoloji sorumlusu David Schwartz, Harris'in kripto para politikalarına olumlu yaklaştığını belirtti. Schwartz, Harris'in düzenlemelerle ilgili adımlarının sektör için önemli olduğunu vurguladı. Ancak bazı XRP destekçileri, mevcut yönetimin kripto politikasına duyulan güvensizlik nedeniyle bu vaatlere temkinli yaklaşıyor.

RIPPLE'IN KRİPTOYA SİYASİ YAKLAŞIMI DEĞİŞİYOR MU?

Ripple'ın bu desteği, kripto politikalarının parti ayrımcılığını aşması gerektiği düşüncesiyle de ilişkilendiriliyor. Ripple CEO'su Brad Garlinghouse, kripto politikalarının siyasi partilerle sınırlı olmaması gerektiğini belirtti. Garlinghouse, "Yanlış yönlendirilmiş kripto savaşının" son bulması gerektiğini ifade ederek, Ripple'ın hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratlarla olumlu ilişkilerini sürdüreceğini belirtti.

KRİPTO PARALAR SEÇİMLERDE ÖNEMLİ BİR FAKTÖR

Kripto para politikalarının, özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde 2024 başkanlık seçimlerinde merkezi bir konu olacağı belirtiliyor. The Digital Chamber'ın (TDC) yaptığı bir ankete göre, Amerikalı seçmenlerin büyük bir kısmı adaylarının kripto para konusundaki duruşunu göz önünde bulunduracak. Consensys tarafından yayımlanan bir rapor ise ABD'li seçmenlerin yarısının kripto yanlısı bir duruşu önemli bulduğunu gösteriyor.

investing

Haber Ara