Dolar

33,9665

Euro

37,7758

Altın

2.825,02

Bist

9.685,49

Rus ordusu, çok sayıda yabancı paralı asker vurdu

Rusya Silahlı Kuvvetleri, özel askeri harekat kapsamında çoğunlukla Batılı ülkelerden giden paralı askerleri etkisiz hale getirmeye devam ediyor.

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-06 12:24:45

Rus ordusu, çok sayıda yabancı paralı asker vurdu

Ukrayna'nın Nikolayev kentindeki gizli yeraltı grubunun koordinatörü Sergey Lebedev, Rus ordusunun çok sayıda paralı asker ve teçhizatın konuşlandırıldığı Harkov kenti kırsalını vurduğunu belirtti.

Sputnik'e konuşan Lebedev, sabah saat 07:45'ten itibaren Harkov kırsalındaki Lyubotin'e birkaç atış yapıldığını ve yüksek sesler duyulduğunu kaydetti.

Patlamaların yaşandığı noktaya çok sayıda ambulans gönderildiğine dikkat çeken Lebedev, çok sayıda ölü ve yaralı olduğunun söylendiğini aktardı.

Lebedev, "Dün Lyubotin'e çok sayıda yabancı paralı asker ve askeri teçhizat geldiği bildirildi. Yerel sakinlerin anlattıklarına göre bölgede yollar kapatıldı ve sadece askeri araçlar ile ambulansların geçmesine izin veriliyor" dedi.

Rusya Silahlı Kuvvetleri, Ukrayna ordusunun sivil tesislere yönelik saldırılarına cevaben Kiev rejimine bağlı güçlere, teçhizata, yabancı paralı askerlere ve enerji ve savunma alanındaki altyapı tesislerine düzenli olarak bombardıman düzenliyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ordusunun konutları ve sosyal tesisleri hedef almadığının altını defaatle çizmişti.

Sputnik

Haber Ara