Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Rusların cevap aradığı soru: Türkiye Rusya’nın Orta Asya’daki çıkarlarını tehdit mi ediyor?

Rusya’da yayın yapan Argumentı i Faktı “Türk Postundaki Kurt… Türkiye, Rusya’nın Orta Asya’daki çıkarlarını tehdit ediyor mu?” başlığıyla bir haber analiz yayınladı. Haberde “Türk kurdu, Rus ayısını bu güney ininden kovmak istiyor” denildi.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-24 13:04:06

Rusların cevap aradığı soru: Türkiye Rusya’nın Orta Asya’daki çıkarlarını tehdit mi ediyor?

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Türkiye'nin son yıllarda Orta Asya devletleriyle Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde geliştirdiği ilişkiler Moskova'nın radarında… Rusya'da yayın yapan Argumentı i Faktı “Türk Postundaki Kurt… Türkiye, Rusya'nın Orta Asya'daki çıkarlarını tehdit ediyor mu?” başlığıyla bir haber analiz yayınladı.

‘ERDOĞAN TÜRK BİRLİĞİNDEN ÇOK BAHSEDİYOR'

“Türkiye son yıllarda Orta Asya'da çok aktif. Recep Tayyip Erdoğan, Türk birliğinden çok bahsediyor ve Türk liderin ortakları ona önemli hediyeler veriyor. Örneğin; sadece Türkiye'yi değil, tüm Orta Asya'yı ve hatta Rusya'nın Sibirya'sını içine alan ‘Türk dünyası' haritası gibi” denilen haberde “17 Kasım 2021'de Recep Tayyip Erdoğan, iktidardaki koalisyon ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli ile bir araya gelmişti. Bahçeli, Cumhurbaşkanı'na bir ‘Türk dünyası' haritası hediye etti. Haritaya bakılırsa sadece Türkiye topraklarını değil, tüm Orta Asya'yı ve Rusya'nın Sibirya'sını da içeriyor.Bir Rus milliyetçisi, Vladimir Putin'e Rusya'ya ek olarak eski SSCB ve Rus İmparatorluğu'nun tüm topraklarının yer alacağı bir ‘Rus dünyası' haritası sunsa dünyada ne tür bir yaygaranın kopartılacağını hayal edebilirsiniz” satırlarına yer verildi.

PAN-TÜRKİST ORDU

Türkiye'nin yakın coğrafyasındaki halklarla tarihi bağlarını hatırladığına işaret edilen haberde, “Erdoğan'ın birlik anlayışı; ekonomik, ticari, kültürel ve eğitim bağlarının gelişmesi demek. Ama her şey kültür ve ticaretle sınırlı değil. Türkiye aktif olarak Orta Asya ile askeri bağlar geliştiriyor. Örneğin, Türk medyası bir ‘pan-Türkist ordunun' yaratılması ihtimaliyle ilgili olarak yazıyor. Ankara; Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan ile askeri ikmal konusunu görüşüyor. 2021 yazının başlarında, KGAÖ'nün bir parçası olan Kırgızistan, Bayraktar insansız hava araçlarının tedariki için Türkiye ile bir sözleşme imzaladı. Kazakistan ve Özbekistan ile de görüşmeler sürüyor” denildi.

TÜRK KURDU, RUS AYISINI KOVMAK İSTİYOR!

Analiz haberde Orta Doğu ve Orta Asya Araştırmaları Merkezi Direktörü Semön Bagdasarov'un“Türk Devletleri Teşkilatının Rusya'ya meydan okumak için kurulduğundan hiç şüphem yok. Söylendiği gibi, iki ayı aynı inde yaşayamaz. Daha doğrusu Türk kurdu, Rus ayısını bu güney ininden kovmak istiyor” ifadelerine yer verildi.

SON VİDEO HABER

Gazze'ye destek verdi, işinden oldu

Haber Ara