Dolar

34,1623

Euro

38,1653

Altın

2.914,46

Bist

9.777,46

Rusya'da ikinci terör saldırısını Ankara önledi

Terör örgütü DAEŞ Horasan'ın, Rusya'da bir konser salonuna düzenlediği terör saldırısında, 139 kişi hayatını kaybetmişti. Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre, aynı örgütün Rusya'da ikinci bir saldırı daha planladığı ortaya çıktı. Ancak Ankara'nın istihbaratı ile saldırı önlendi.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-06-18 23:25:26

Rusya'da ikinci terör saldırısını Ankara önledi

Rusya'nın Başkenti Moskova'da konser salonuna düzenlediği terör saldırısında adını duyuran DAEŞ Horasan, ikinci bir saldırı daha planlamıştı. Hedefte yine kalabalık bir alışveriş merkezi olduğu ortaya çıktı.

ANKARA DEŞİFRE ETTİ

Ankara, bu saldırı planını deşifre etti, Moskova uyarıldı. Böylece DAEŞ'in Moskova'da ikinci büyük saldırısı önlendi.

Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Suriye ve Irak'ta yenilince DAEŞ'in bir kolu Afganistan ve Tacikistan'a kaydı.

Örgütün, eleman devşirmek için Tacikleri kullandığı da tespit edildi.

Terör örgütünün, 28 Ocak 2024'te İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria klisesi'ne düzenlediği saldırının ardından ise, Ankara teyakkuza geçti.

Yakalanan örgüt elemanları konuşturularak, DAEŞ Horasan'ın Rusya'da ikinci bir saldırı daha planladığı tespit edildi. Rusya ile paylaşılan bu istihbarat ile, Moskova'da alışveriş merkezine düzenlenmesi planlanan saldırı önlendi.

SURİYELİ SIĞINMACILAR

Güvenlik kaynakları, uzun süredir tartışma konusu olan, Suriyeli sığınmacılar hakkında da bilgi verdi. Kaynaklar, "İçerdeki Suriyeliler eğer casusluk gibi faaliyetlere girerse o zaman tehdit olur. Şu an bir radikalleşme yok. Bu tür eğilimlerde olanları zaten ayıklayıp gönderiyoruz." ifadelerini kullandı.

SURİYE'DE YASA DIŞI SEÇİM GİRİŞİMİ

Güvenlik kaynakları, Şam yönetimi ile istihbarat düzeyinde yürüyen bir görüşme olmadığı bilgisini de paylaştı.

Ankara'nın girişimleri ile ertelenen, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PYD/YPG güdümündeki yasadışı seçimi de değerlendiren kaynaklar, "Ucu açık bir erteleme olarak yorumlanabilir. İptale dönecek olan bir karar." dedi.

NTV

SON VİDEO HABER

Cemaatle namaz sırasında imamı darp etti!

Haber Ara