Dolar

42,8089

Euro

50,2259

Altın

5.959,37

Bist

11.314,80

Rusya'dan YPG-IŞİD anlaşmasına tepki

Rusya cephesinden PYD/YPG ve IŞİD arasında yapıldığı iddia edilen anlaşma bir kez daha dillendirildi ve tepki gösterildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-10 14:41:53

Rusya'dan YPG-IŞİD anlaşmasına tepki

Sputnik'in haberine göre Surovikin, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun ve Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) IŞİD liderleriyle anlaşmaya vardığını ve anlaşma kapsamında örgüt üyelerinin kontrol ettikleri bölgelerden çatışmaya girmeden çekildiğini ifade ederek şunları söyledi:

"ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon ve DSG, binlerce Suriyeli'nin ölümünden sorumlu olan teröristleri imha etmek yerine IŞİD liderleriyle anlaşma yapıyor. IŞİD liderleri, bu anlaşma kapsamında kontrol ettikleri yerleşim birimlerinden çekilerek, Suriye ordusunun aktif faaliyet yürüttüğü bölgelere geçiş yapıyor."

Surovikin, "ABD'lilerin Suriye'de terörle mücadele görüntüsü altında, Suriye ordusunun ilerleyişini engellemeye çalıştığı izlenimi oluşuyor" diye konuştu.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Bakan Uraloğlu: 2025 yılı, Türk denizciliğinin altın yılı olarak tarihe geçmiştir

Haber Ara