BMGK'de, "Silahlı Çatışmada Sivillerin Korunması" başlığı altında Gazze'deki gıda güvencesizliğinin oluşturduğu riskler tartışıldı. Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, Gazze'deki durumu BMGK üyelerine dağıtılan bir raporla dile getirerek, İsrail'in bürokratik ve erişim engelleri nedeniyle Gazze'ye insani yardımın ulaştırılamadığını belirtti. Nebenzia, kuzeyde durumun sadece izin verilen kişiler tarafından aktarıldığına dikkat çekerek, Gazze'de kıtlığı engellemek için acilen ateşkes sağlanması ve İsrail'in uluslararası insancıl hukuka uyması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, insani yardımın engellendiği durumlarda BMGK'nin yaptırım sistemini devreye sokma yetkisine işaret ederek, "Bunun zamanının geldiğini düşünüyorum." dedi.
Nebenzia, batılı meslektaşlarının Rusya'yı sürekli olarak "açlığı savaş aracı" olarak kullanmakla suçladığını hatırlatarak, ABD ve İngiltere'nin İsrail'in Gazze'deki eylemlerini tanımlamak için bu ifadeyi kullanmadığına dikkat çekti. İsrail'in açlığı savaş aracı olarak kullanmasında BMGK'nin sorumluluğu bulunduğunu ifade etti.
Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur ise İsrail'in suç eylemleri sonucu Gazze halkının kıtlığa sürüklendiğini belirterek, BMGK üyelerinden acilen ateşkes sağlanması ve yardım sağlanması için çaba göstermelerini istedi. Mansur, Gazze halkının işgalci gücün insafına bırakıldığını vurgulayarak, insani yardımların ulaşmasının sağlanması ve suçluların cezalandırılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, "Siz de artık halkımıza yönelik bu suçları işleyen İsrail'e silah, teçhizat ve mühimmat göndermeyi bırakmalısınız." diyerek adil barışın engellenmesine dikkat çekti.