Dolar

34,2271

Euro

37,2249

Altın

2.994,53

Bist

8.793,61

Rusya ve Ukrayna arasında 58. esir takası: 95 asker serbest bırakıldı

Rusya ile Ukrayna arasında 58. esir takası gerçekleşti! İki taraftan da 95 asker serbest bırakıldı. Bu takas, BAE’nin arabuluculuğunda gerçekleşirken, esirlerin tedavi ve rehabilitasyonları Belarus’ta başladı.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-19 15:28:00

Rusya ve Ukrayna arasında 58. esir takası: 95 asker serbest bırakıldı

Rusya ile Ukrayna arasında gerçekleştirilen yeni esir takası, iki tarafın karşılıklı 95 askerini serbest bırakmasıyla sonuçlandı. Birleşik Arap Emirlikleri'nin arabuluculuğuyla yapılan 58. esir takasında, Rus askerleri Belarus'ta tedavi ve rehabilitasyona alındı. Ukrayna ise bu adımla kahraman askerlerini geri kazanarak önemli bir zafer daha elde etti.

RUSYA'DAN 95 ASKERİ GERİ ALDI
Rusya Savunma Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin arabuluculuğuyla gerçekleşen takasla 95 Rus askerinin Ukrayna kontrolündeki topraklardan geri alındığını belirtti. Serbest bırakılan askerler, Belarus'ta tedavi altına alınarak psikolojik ve tıbbi destek sağlandı. Askerlerin aileleriyle iletişim kurmalarına olanak tanındı.

ZELENSKİY'DEN KARARLI AÇIKLAMA
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Tüm savaşçılarımızı geri getirmek istiyoruz" dedi. Serbest bırakılan 95 Ukraynalı askerin Mariupol, Donetsk, Luhansk, Harkov gibi kritik bölgeleri savunduğunu vurgulayan Zelenskiy, Ukrayna'nın her gün Rusya'nın elindeki esirleri geri almak için mücadele ettiğini belirtti.

UKRAYNA 3 BİN 767 ESİRİNİ KURTARDI
Ukrayna Ombudsmanı Dmytro Lubinets, savaşın başlangıcından bu yana 58. esir takasının yapıldığını ve toplamda 3 bin 767 Ukraynalı askerin Rusya esaretinden kurtarıldığını açıkladı. Lubinets, Ukrayna'nın her geçen gün esirlerini özgürlüğüne kavuşturmak için yeni adımlar attığını belirtti.

BAE DOKUZUNCU KEZ ARABULUCULUK YAPTI
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada bu esir takasında dokuzuncu kez arabuluculuk yaptıklarını bildirdi. Bu işbirliği, BAE'nin her iki ülke ile olan dostane ilişkilerinin bir yansıması olarak değerlendirildi.

SON TAKAS: EYLÜL AYINDA 103 ASKER SERBEST BIRAKILMIŞTI
Rusya ile Ukrayna arasında en son yapılan esir takası, Eylül ayında gerçekleştirilmiş ve toplamda 103 esir serbest bırakılmıştı.

Haber Ara