Sarkozy'den İslam çıkışı
Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Chardon'un talebini 'kabul edilemez' olarak nitelendirdi.

Oluşturma Tarihi: 2015-05-16 02:15:14

Güncelleme Tarihi: 2015-05-16 02:15:14

Ajansların haberine göre; Fransa'nın güneyindeki Venelles kenti Belediye Başkanı Robert Chardon, İslam'ın Fransa'da yasaklanmasını istedi. Bu çağrıyı, eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'e destek amacıyla açılan #NSDIRECT konu başlığı altında yapan Chardon'a Sarkozy yanıt verdi. Sarkozy bunu kabul edilemez bulduğunu belirtti.

“Fransa'da İslam yasaklanacak”

Chardon, Twitter mesajında  "Fransa'da İslam inancı yasaklanmalı" dedi.  Chardon 3 kez tekrar ettiği aynı içerikli mesajlara, 2017 yılında Fransa'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini partisi UMP'nin kazanacağını ima ederek, "18 Ekim 2017'de Fransa'da İslam yasaklanacak" ifadesini de ekledi.

Le Monde gazetesinin konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Chardon, "Fransa'nın yaşadığı sorunların tek çözümünün İslam'ın yasaklanması olduğunu" ve teklifine Sarkozy'nin cevabını beklediğini belirtti. Chardon, İslam inancını yaşamak isteyenlerin ülkelerine dönmeleri gerektiğini de söyledi.

Gazetenin haberinde, bir süredir ağız kanseri tedavisi gören Chardon'un son dönemde izinde olduğu ancak görevini bırakmadığı da bildirildi.

Eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Chardon'a cevap vererek, belediye başkanının ifadelerinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Gazetenin haberinde, bir süredir ağız kanseri tedavisi gören Chardon'un son dönemde izinde olduğu ancak görevini bırakmadığı da bildirildi.

Müslümanlar: Kabul edilemez

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ulusal İslamofobi Gözlemevi Başkanı Abdallah Zekri ise Fransa'da laikliğin dini inançların yaşanmasına izin verecek şekilde uygulanması gerektiğini belirterek, "Fransa gibi laik bir ülkede bir belediye başkanının İslam karşıtı ifadeler kullanması kabul edilemez" diye konuştu.

Ulusal İslamofobi Gözlemevi'nin yaptığı araştırma, ülkede Müslümanlara yönelik tehdit ve saldırıların bu yılın ilk üç ayında rekor seviyede arttığını ortaya koymuştu. Araştırmaya göre, geçen yılın ilk üç ayında Müslümanlara yönelik 37 tehdit ve saldırı kayıtlara geçerken, bu sayı bu yılın ilk üç ayında 6 kat arttı ve 222'ye çıktı.

Fransa'da ocak ayında Charlie Hebdo dergisine saldırıyla başlayan ve üç gün üst üste devam eden terör eylemlerinin ardından Müslümanlara ait ibadet yerleri ve mezarlıklara yönelik saldırılarda büyük artış gözlenmişti.