Dolar

34,0433

Euro

37,9520

Altın

2.816,40

Bist

9.743,78

Şehit Ayşenur Ezgi hakkında İsrail'den açıklama

İsrail ordusu, İsrail işgal güçlerinin açtığı ateşin 'büyük olasılıkla doğrudan ve kasıtlı olmayan bir şekilde' Ayşenur Ezgi Eygi'ye isabet ettiğini savundu.

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-10 18:11:30

Şehit Ayşenur Ezgi hakkında İsrail'den açıklama

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da yasadışı yerleşimlere karşı bir protesto sırasında İsrail keskin nişancıları tarafından başından vurularak öldürülen Türkiye-ABD vatandaşı şehit Ayşenur Ezgi Eygi hakkında açıklama yaptı.

İsrail ordusu, Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürülmesine ilişkin yapılan ilk incelemenin sonuçlarına işaret ederek, Eygi'nin 'büyük olasılıkla' doğrudan ve kasıtlı olmayan bir şekilde İsrail askerlerinin açtığı ateşin kendisine isabet etmesi sonucu yaşamını yitirmiş olduğunu belirtti.

İsrail Savunma Kuvvetleri ise, İsrail'in otopsi yapılması talebinde bulunduğunu bildirerek 'Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümü karşısında en derin pişmanlığını' ifade etti.

'EN DERİN PİŞMANLIĞIMIZI İFADE EDİYORUZ'

İşgal ordusunun internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, komutanların Eygi'nin ölümüyle ilgili inceleme yaptığı belirtildi.
Açıklamada, “İnceleme, büyük olasılıkla, kendisini değil, isyanın kilit kışkırtıcısını amaçlayan IDF ateşinin doğrudan ve kasıtlı olmayan bir şekilde kendisine isabet etmiş olduğunu ortaya koymuştur” denilen açıklamada, “Olay, Beita Kavşağı'nda onlarca Filistinli şüphelinin lastik yaktığı ve güvenlik güçlerine doğru taş attığı şiddetli bir ayaklanma sırasında yaşanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Olayın ardından Askeri Polis Cezai Soruşturma Birimi'nin (MPCID) soruşturma başlattığı bilgisi verilen yazılı açıklamada, incelemenin tamamlanmasının ardından bulguların incelenmek üzere ilgili makamlara iletileceği bilgisi verildi. “İsrail, otopsi yapılması için talepte bulunmuştur” bilgisinin de verildiği açıklamada, “İsrail ordusu, Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümü karşısında en derin pişmanlığını ifade eder” denildi.

Haber Ara