Dolar

33,9833

Euro

37,5484

Altın

2.747,78

Bist

9.475,57

Sicilya’da Batan Yat: Morgan Stanley Başkanı Kayıp

Sicilya açıklarında batan lüks yatta kaybolan altı kişi arasında Morgan Stanley International Başkanı Jonathan Bloomer da bulunuyor. İngiliz teknoloji girişimcisi Mike Lynch ve kızı Hannah da kayıplar arasında.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-20 11:43:49

Sicilya’da Batan Yat: Morgan Stanley Başkanı Kayıp

İtalya'daki yetkililer, Sicilya açıklarında yaşanan yat kazasında Morgan Stanley International Yönetim Kurulu Başkanı Jonathan Bloomer'ın da kaybolanlar arasında olduğunu doğruladı. İngiliz teknoloji milyarderi Mike Lynch'in de yer aldığı yatın, şiddetli bir fırtına sırasında batması sonucu altı kişinin kaybolduğu bildirildi.

TEKNOLOJİ MİLYARDERİ LYNCH DE KAYIP

Sicilya Sivil Koruma Ajansı başkanı Salvatore Cocina, kaybolan altı kişi arasında Jonathan Bloomer ve Clifford Chance avukatı Chris Morvillo'nun da olduğunu belirtti. Aynı zamanda, Mike Lynch ve 18 yaşındaki kızı Hannah'dan da hala haber alınamıyor.

GEZİ LYNCH TARAFINDAN DÜZENLENDİ

İtalyan sahil güvenliği, İngiliz bayraklı Bayesian adlı 56 metrelik yelkenlinin Porticello limanı yakınlarında demirlediği sırada bir hortum tarafından vurulduğunu ve bu sırada teknede 22 kişinin bulunduğunu açıkladı. Kazada, geminin aşçısı olduğu anlaşılan bir kişi hayatını kaybederken, 15 kişi kurtarıldı. Kurtarılanlar arasında Lynch'in eşi Angela Bacares ve bir yaşındaki kızları Sophie de bulunuyor.

LYNCH'İN DAVASI VE TRAJİK TESADÜF

Mike Lynch, daha önce Hewlett-Packard'a 11 milyar dolara sattığı Autonomy şirketi ile ilgili dolandırıcılık suçlamalarına karşı son 10 yıldır mahkemelerde savunma yapıyordu. Haziran ayında beraat eden Lynch'in yatı battığı gün, dava ile bağlantılı bir diğer sanık Stephen Chamberlain'in de bir araba kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi.

FIRTINA VE SU HORTUMU DETAYLARI

Uzmanlar, Akdeniz'de yaşanan aşırı hava koşullarının son haftalarda deniz yüzeyi sıcaklıklarını rekor seviyelere çıkardığını belirtiyor. Meteorolog Luca Mercalli'nin ifadelerine göre, Sicilya çevresindeki deniz yüzeyi sıcaklığı normalden 3 derece daha fazlaydı. Bu durum, bölgedeki fırtınaların ve su hortumlarının oluşmasına neden oldu.

SU HORTUMU TEHLİKESİ

Lynch'in yatını vuran su hortumu, Akdeniz'de genellikle tropikal sularda görülen ve şiddetli fırtınalarla ilişkili olan bir doğa olayıdır. Su hortumları, özellikle denizciler için büyük tehlike arz eder ve yatlar üzerinde ciddi hasara neden olabilir. Lynch'in yatı, 75 metrelik dünyanın en yüksek ikinci direğine sahipti, bu da yatın batmasına neden olan hortumun şiddetini gösteriyor.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATIYOR

Lynch'in eşi Angela Bacares ve bir yaşındaki kızları Sophie, kurtarılanlar arasındaydı. Görgü tanığı Charlotte Golunski, Giornale di Sicilia'ya verdiği demeçte, “Bebeğimi denizde kaybettiğim iki saniye bana bir ömür gibi geldi. Neyse ki onu tekrar kucağıma aldım ve sıkıca tuttum” dedi. Yatın kaptanı Ames Catfield ise La Repubblica'ya yaptığı açıklamada, “Bunun geldiğini görmedik. Hortum aniden vurdu” şeklinde konuştu.

Haber Ara