Dolar

34,2438

Euro

37,2495

Altın

2.992,71

Bist

8.793,61

Sinvar'ın cenazesi bilinmeyen bir yere kaçırıldı

Hamas lideri Yahya Sinvar'ın cenazesi, Ebu Kabir Adli Tıp Enstitüsü'nde yapılan otopsinin ardından işgalci İsrail'de gizli bir yere kaçırıldı. İsrailli haber sitesi Walla'da yer alan haberde, otopsi raporunda, Sinwar'ın açılan ateş sonucunda başından vurularak öldürüldüğü bilgisi yer aldı.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-18 18:04:24

Sinvar'ın cenazesi bilinmeyen bir yere kaçırıldı

Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi Hayye, konuya ilişkin video görüntülü bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, Sinvar'ın İsrail saldırısında hayatını kaybettiğini söyleyen Hayye, Sinvar'ın yılmadan öne çıktığını, ön saflarda çarpıştığını ve savaş pozisyonları arasında hareket ettiğini belirtti.

Hamas'ın bir diğer üst düzey yetkilisi Bassem Naim de, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürüldüğünü doğruladı. ABD medyasıjndan CNN'e konuşan Naim, Sinvar'ın ölümünü "acı verici" olarak nitelendirdi ancak Hamas'ın "sonunda kazanacağını" iddia etti.

İSRAİL ORDUSUNDAN DRON GÖRÜNTÜLERİ

Yahya Sinvar'ın öldürülmeden önceki son görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

Ekran Alıntısı_979

İşgalci ordu tarafından paylaşılan dron görüntülerde bombardımana maruz kalmış bir binada ağır yaralı halde rastlanan kişinin Sinvar olduğu tesadüfen ortaya çıktı.

Sinvar'ın son anları, yüzünü örtüyle gizleyip koltukta otururken kaydedildi.

1_839

İstihbarat dronunu farkeden Sinvar, elindeki sopa ile drona müdahale etmeye çalışıyor. Bu anlardan sonra bina tank ateşinin hedefi oluyor ve Sinvar o noktada hayatını kaybediyor.

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Hamas lideri Sinvar'a ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "ABD askerleri İsrail'in Sinvar operasyonuna katılmadı. Sinvar'ın yerine yenisi gelir ama onun öldürülmesi önemli. Sinvar'ın ölümüyle ateşkes fırsatı doğdu, ateşkes istiyoruz. Sinvar'ın ölümü Hamas'ın ne kadar zayıfladığını gösteriyor."

SON VİDEO HABER

AK Parti'den 23 maddelik kanun teklifi

Haber Ara