Dolar

32,7525

Euro

35,0851

Altın

2.450,67

Bist

10.647,91

Siyonist rejim Hizbullah'a karşı Starlink'i masaya yatırdı

Siyonist rejim İsrail'in, Hizbullah'la topyekün savaş sırasında internet desteği için Elon Musk'un Starlink uydularını kullanabileceği bildirildi. Buna göre işgalci rejim topyekün elektrik kesintilerine hazırlanıyor.

3 Gün Önce Güncellendi

2024-06-26 16:04:27

Siyonist rejim Hizbullah'a karşı Starlink'i masaya yatırdı

İsrailli finans gazetesi Calcalist'in haberine göre, Siyonist rejim İsrail'in Maliye ve Haberleşme bakanlıkları, Lübnan'ın silahlı direniş grubu Hizbullah'la olası bir savaş sırasında Elon Musk'un Starlink şirketinin uydularını kritik operasyon odalarına destek olarak kullanma olasılığını araştırıyor.

SİYONİST REJİM ELEKTRİK ŞİRKETİ: SAVAŞTA ELEKTRİK TEDARİK EDEMEYEBİLİRİZ

Geçtiğimiz hafta İsrail'in elektrik şebekesini yönetmekten sorumlu şirketin CEO'su, Hizbullah'la yapılacak bir savaş sırasında elektrik tedarikini garanti edemeyebileceği konusunda uyardı.

Lübnan Hizbullah'ının ise aralarında İsrail'in hava savunmasını atlatabilecek veya onları alt edebilecek güdümlü füzeler ve hassas insansız hava araçları da dahil olmak üzere 150.000 kadar mermiye sahip olduğu öne sürülüyor.

Hizbullah tarafından yayınlandığı öne sürülen bir videoda, grubun Hayfa bölgesindeki kritik altyapılara saldıracağı aktarıldı.

İsmi verilmeyen İsrailli bir kaynak ise "Hedefimiz, bir devlet dairesindeki her ameliyathanenin, acil bir durumda işlevsel sürekliliği sağlamak için Starlink desteğine sahip olmasıdır dedi.

STARLINK KURUCUSU ELON MUSK İSRAİL DESTEKÇİSİ

Starlink, uzayda alçak bir yörüngede hareket ederek dünyanın neredeyse her yerinde internete bağlanmayı sağlayan yaklaşık 5.000 küçük uydu zincirinden oluşuyor.

Şirket bu Şubat ayında İsrail lisansı aldı ve aynı zamanda Gazze Şeridi'nde çalışan insani yardım kuruluşlarına da hizmet vermeye başladı.

Şirketin kurucusu Elon Musk, geçtiğimiz aylarda İsrail'i açıktan destekledi ve savaş çıkmadan hemen önce ülkeyi ziyaret ederek Siyonist Başbakan Benjamin Netanyahu ile görüştü.

Kaynak: allisrael.com

Haber Ara