Dolar

34,1224

Euro

38,1296

Altın

2.916,86

Bist

9.897,95

Slovakya Başbakanı Fico'ya mermili tehdit! Güvenlik alarmda!

Slovakya Başbakanı Robert Fico, Mayıs ayındaki suikast girişiminden 5 ay sonra yeniden tehdit edildi! Bu kez başbakanlık ofisine mermi dolu bir zarf gönderildi!

2 Saat Önce Güncellendi

2024-09-25 15:58:33

Slovakya Başbakanı Fico'ya mermili tehdit! Güvenlik alarmda!

Slovakya Başbakanı Robert Fico, Mayıs ayında uğradığı suikast girişiminden sonra bir kez daha tehdit edildi. Bu kez, kimliği belirsiz bir gönderici, içinde mermi bulunan bir zarfı hükümet ofisine yolladı. Hükümet, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada tehdidin doğruluğunu onayladı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

KİMLİĞİ BELİRSİZ ZARFTA MERMİ BULUNDU

Slovakya hükümeti basın birimi, Robert Fico'ya hitaben yazılmış, içinde mermi bulunan zarfın başbakanlık ofisine teslim edildiğini açıkladı. Olayla ilgili polis incelemeleri sürerken, tehdit mesajı ülkede büyük bir endişe yarattı.

SUİKAST GİRİŞİMİNDEN 5 AY SONRA YENİDEN TEHDİT

59 yaşındaki Fico, 15 Mayıs'ta Handlova kasabasında gerçekleştirilen bir hükümet toplantısı sonrasında suikast girişimine uğramış, yakın mesafeden vurularak dört yerinden ağır yaralanmıştı. Uzun süren tedavi sürecinden sonra sağlığına kavuşan Fico, saldırının arkasında Ukrayna konusundaki farklı politik duruşunun olduğunu söylemişti.

POLİS HAREKETE GEÇTİ

Slovakya hükümeti, tehdit sonrası polis güçlerinin olayı derinlemesine incelediğini ve sorumluların bulunması için çalışmalara başladığını duyurdu. Suikast girişiminden bu yana geçen 5 aylık süreçte, başbakanın güvenliği artırılmıştı ancak tehditler sürmeye devam ediyor.

SON VİDEO HABER

Jose Mourinho'dan kritik açıklamalar

Haber Ara