Dolar

34,0882

Euro

37,9446

Altın

2.818,76

Bist

9.774,49

Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye Sürpriz Mesaj: Kral Selman’dan Tebrik

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik telgrafı göndererek Türkiye'ye sağlık ve mutluluk diledi.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-02 07:33:13

Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye Sürpriz Mesaj: Kral Selman’dan Tebrik

Suudi Arabistan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı özel bir mesajla kutladı. Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tebrik telgrafı göndererek "Kardeş Türkiye Cumhuriyeti hükümetine ve halkına" sağlık ve mutluluk diledi.

KRAL SELMAN'DAN ANLAMLI MESAJ

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'nın X platformundaki resmi hesabından yapılan açıklamada, Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği tebrik mesajında şu ifadeler yer aldı: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, kardeş Türkiye Cumhuriyeti hükümetine ve halkına sürekli ilerleme ve refah için içten tebriklerini ve sağlık ve mutluluk dileklerini" iletti.

İKİ ÜLKE ARASINDA YAKINLAŞMA

Suudi Arabistan'ın bu anlamlı adımı, iki ülke arasındaki ilişkilerin dostane bir şekilde devam etmesi adına büyük bir önem taşıyor. Kral Selman'ın ve Veliaht Prens Selman'ın mesajları, Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerinde yeni bir sayfanın açılabileceğine işaret ediyor.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN, TÜRKİYE'YE SÜRPRİZ TEBRİK

Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye yönelik bu olumlu adımı, bölgedeki diğer ülkeler tarafından da yakından takip ediliyor. Uzmanlar, bu tür diplomatik jestlerin, iki ülke arasındaki ticari ve iktisadi ilişkilerin de güçlenmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Haber Ara