Telegram'ın Kurucusu Durov İçin Kritik Gelişme: Hakim Karşısında
Telegram CEO'su Pavel Durov'un, Paris'te dört gün süren sorgusunun ardından hakim karşısına çıkacağı bildirildi. Durov, yasa dışı içeriklerin paylaşılması iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Amerikan basınına göre, Durov için tutuklama emri çıkarıldı.

Oluşturma Tarihi: 2024-08-28 18:43:59

Güncelleme Tarihi: 2024-08-28 19:12:03

Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, Paris'te dört gün süren gözaltı sürecinin ardından Fransız savcılar tarafından serbest bırakıldı. Paris savcılığı, Durov'un polis sorgusunun tamamlanmasının ardından mahkemeye çıkarılacağını ve hakkında olası bir iddianame hazırlanacağını açıkladı. France24'ün haberine göre, savcılar, Durov'un polis gözetiminden çıkarılarak, ilk duruşma için mahkemeye sevk edileceğini belirtti.

DUROV LE BOURGET HAVAALANINDA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Cumartesi günü Paris yakınlarındaki Le Bourget havaalanında gözaltına alınan Pavel Durov, yasadışı faaliyetler ve içerikler için Telegram platformunun kullanıldığı iddialarıyla sorgulandı. Fransız savcılar, gözaltı süresini uzatma talebinde bulunarak, bu süreçte ek deliller toplandı.

ABD BASINI: "TUTUKLAMA EMRİ ÇIKARILDI"

Amerikan basınında yer alan iddialara göre, Pavel Durov ve kardeşi Nikolay Durov için tutuklama emri çıkarıldığı ileri sürüldü. Politico'ya göre, ABD'nin baskısı ile harekete geçen Fransız yetkililer, Durov'u Paris'teki havalimanında yakalayarak sorguya aldı.

WASHINGTON VE MOSKOVA ARASINDA GERİLİM

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in üst düzey bir müttefiki, Durov'un tutuklanmasının arkasında Washington'un olduğunu iddia etti. Fransız savcılar ise Durov'un, Telegram'da çocuk cinsel istismarı görüntüleri, uyuşturucu kaçakçılığı ve hileli işlemlerle ilgili suçlarla bağlantılı bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığını açıkladı.

TELEGRAM'IN SAVAŞLARDAKİ ROLÜ

Telegram mesajlaşma uygulaması, Ukrayna'daki savaşta her iki tarafın da yoğun olarak kullandığı bir platform. Ayrıca dünya genelinde çeşitli savaş ve propaganda kanallarında da yaygın olarak tercih ediliyor. Bu nedenle uygulamanın yasadışı faaliyetlerde kullanılabileceği endişesi, uluslararası kamuoyunda sıkça dile getiriliyor.

NTV