Dolar

34,2922

Euro

37,5170

Altın

2.930,66

Bist

8.876,22

Trump’ın mitinginde silahlı suikastçı yakalandı! Üçüncü tehdit

Donald Trump’a yönelik üçüncü suikast girişimi, Coachella’daki miting alanı dışında silahlı bir kişinin polis tarafından durdurulmasıyla engellendi.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-14 07:21:14

Trump’ın mitinginde silahlı suikastçı yakalandı! Üçüncü tehdit

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik üçüncü suikast girişimi, Coachella Vadisi'ndeki miting alanı yakınlarında silahlı ve sahte pasaportlu bir kişinin polis tarafından yakalanmasıyla engellendi. 5 Kasım'daki başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olan Trump, California'daki mitingindeyken, Riverside County'de şüpheli bir kişinin polis tarafından durdurulmasıyla muhtemel bir saldırı daha önlendi. Silahlı şahıs, dolu bir av tüfeği, tabanca ve dolu şarjörle yakalandı.

COACHELLA'DA SUİKAST GİRİŞİMİ ÖNLENDİ

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 5 Kasım 2024'te yapılacak seçimlere hazırlanırken üçüncü kez bir suikast girişimiyle karşı karşıya kaldı. Olay, Trump'ın California eyaletindeki Coachella Vadisi'nde düzenlediği miting sırasında gerçekleşti. Riverside County Şerifi Chad Bianco, “Suikast girişimi, yerel polislerin şüpheliyi silahlı ve sahte pasaportlu bir halde durdurmasıyla önlendi” dedi. Bu olay, Trump'a yönelik suikast girişimlerinin sonuncusu oldu.

1,6 KİLOMETRE UZAKTA DURDURULDU

Polis ekipleri, şüpheliyi miting alanından yaklaşık 1,6 kilometre uzakta giriş kartı ile yakaladıklarını belirtti. Yapılan aramada şüphelinin üzerinde dolu bir av tüfeği, tabanca ve dolu şarjör bulundu. Şüphelinin sahte pasaport taşıdığı da açıklandı. Riverside County yetkilileri, bu başarılı müdahalenin olası bir suikastı daha önlediğini belirtti.

POLİSİN HIZLI MÜDAHALESİ ÖNLEDİ

Yerel polis güçlerinin hızlı müdahalesi, Trump'ın miting alanındaki güvenliğini sağladı. Olay sonrası şüpheli gözaltına alındı ve soruşturma başlatıldı. Şerif Bianco, Trump'a yönelik tehditlerin artarak devam ettiğini belirtti ve polisin her türlü olası tehlikeye karşı tetikte olduğunu vurguladı.

Haber Ara