Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

‘Türk tarafı Rusları enayi yerine koymasın!’

Rusya Devlet Duması'nın Kırım Milletvekili Mihail Şeremet, 'Türk tarafına Rusları enayi yerine koymayı tavsiye etmiyorum. Ukrayna'daki terörist rejime silah sevkiyatı -şayet bu durum resmi olarak doğrulanırsa- bir yandan ihanet olarak değerlendirilecek, diğer yandan da fiilen Türkler bindiği dalı kendileri kesiyor olacak' dedi.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-12 17:27:53

‘Türk tarafı Rusları enayi yerine koymasın!’

TIMETURK | HABER MERKEZİ

ABD'nin önde gelen dış politika yayını Foreign Policy dergisi Türkiye'nin Ukrayna ordusuna misket bombası verdiği iddiasının yankıları sürüyor. Konu Rus parlamentosunun alt kanadında da tartışılırken, Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, “Yalan haberlerin Dimitry Peskov sayısı, güvenilir ve doğru haberlerin sayısını aşıyor. Fakat bunların hepsini dikkatli bir biçimde izliyoruz” yanıtını verdi. Peskov, “Türkiye ile karşılıklı yarar, karşılıklı anlayış ve en güç sorunları karşılıklı ele alma isteğine dayanan son derece partnerce ilişkilerimiz var” diye konuştu. Peskov, Türkiye'nin Ukrayna'ya Bayraktar ve mühimmatlarını sevk ettiğinin bilindiğini belirterek, "Türkiye, NATO üyesi bir ülke olarak yükümlülüklere sahip ve diğer ülkelerle ikili ilişkilere sahip. Fakat aynı zamanda karşılıklı anlayışa, karşılıklı çıkara, karşılıklı saygıya dayanan ve karşılıklı olarak en zor problemleri müzakereye hazırlıklı olan ortaklık ilişkileri Türkiye ile bizi birleştiriyor" ifadesini kullandı.

RUS VEKİL: TÜRKİYE'NİN UKRAYNA'YA SİLAH SEVKİYATI İHANET

Rusya Devlet Duması'nın Kırım Milletvekili Mihail Şeremet, Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada Türkiye'nin Ukrayna'ya silah sevkiyatının ihanet olarak değerlendirileceğini söyledi. Şeremet, "Türk tarafına Rusları enayi yerine koymayı tavsiye etmiyorum. Ukrayna'daki terörist rejime silah sevkiyatı -şayet bu durum resmi olarak doğrulanırsa- bir yandan ihanet olarak değerlendirilecek, diğer yandan da fiilen Türkler bindiği dalı kendileri kesiyor olacak" dedi. Şeremet şunları kaydetti:

"Ukrayna'ya kitle imha silahlarını tedarik eden herkes fiilen terörü besliyor. Türkiye'nin tutumu buna yönelikse o zaman bizim sonuç çıkarmamız lazım. Önce ekonomik baskı uygulamak ve böylelikle Türk tarafını terör rejimine müsamahakârlık etmeyi kesmeye zorlamak lazım. Türk lider ise şunları hatırlamalı: uluslararası alanda Rusya şahsında kin gütmeyen, asla ihanet etmeyecek ve arkadan vurmayacak güvenilir bir müttefiki var."

SON VİDEO HABER

'Gazze Kasabı'nı ekranda gören kadın, televizyonu imha etti!

Haber Ara