Dolar

34,0657

Euro

38,0976

Altın

2.821,56

Bist

9.872,85

Türkiye 13 Yıl Sonra Arap Ligi Toplantısında: Fidan’dan Birlik Çağrısı

Türkiye, 13 yıl sonra Arap Birliği toplantısına katıldı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail’in Gazze ve Harem-i Şerif’teki eylemlerine sert tepki gösterdi. Fidan, birlik çağrısı yaparken, İsrail ile ticaretin yeniden başlamayacağını belirtti.

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-11 12:04:46

Türkiye 13 Yıl Sonra Arap Ligi Toplantısında: Fidan’dan Birlik Çağrısı

Türkiye, 13 yıl aradan sonra Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Arap Birliği Dışişleri Bakanları toplantısına katıldı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, toplantıda Arap ve Müslüman dünyasına birlik çağrısı yaparken, İsrail'in Gazze'deki eylemlerine karşı sert eleştirilerde bulundu. Fidan, İsrail'in Harem-i Şerif'e yönelik saldırılarını ve Gazze'deki insan hakları ihlallerini kınadı.

FİDAN'DAN İSRAİL'E SERT UYARI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, toplantıda yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze'deki suçlarına dikkat çekti ve “Bu defa hesap verecek” dedi. Fidan, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarını “küstah bir provokasyon” olarak nitelendirerek, “Harem-i Şerif'in statükosunun değişmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu. Ayrıca, İsrail ile ticaretin yeniden başlamayacağını ve suçluların uluslararası mahkemelerde hesap vermesi gerektiğini belirtti.

ORTAK STRATEJİK VİZYON ÇAĞRISI

Fidan, Arap ve Müslüman dünyasındaki bölünmelerin dış müdahalelere açık olduğunu vurgulayarak, “Ortak bir stratejik vizyon” oluşturulması gerektiğini söyledi. Ekim ayında İstanbul'da düzenlenecek Türk-Arap Ekonomik Forumu'na işaret eden Fidan, bölgesel istikrar ve güvenlik için birlikte hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

BORRELL'İN GAZZE ZİYARETİ

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Kahire'deki toplantı öncesinde Gazze'nin Refah sınır kapısını ziyaret etti. Borrell, Gazze'ye insani yardımların girişinin çok yetersiz olduğunu belirtti ve “İsrail'in kendini savunma meselesinin ötesine geçtiğini” söyledi. Borrell, ateşkes görüşmelerinin neden hâlâ sonuçlanmadığını anlamadığını da ekledi.

SON VİDEO HABER

Yakılarak öldürülen Afgan madenci davasında yeni gelişme

Haber Ara