BBC Türkçe'de yer alan habere göre: Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Ağı'nın hazırladığı 2016 Dünya Mutluluk Raporu yayımlandı.
Rapor, dünyanın en mutlu ülkesinin Danimarka, en mutsuz ülkesininse Burundi olduğunu ortaya koydu.
Türkiye, 78'inci sırada yer aldı.
Bir önceki raporda Türkiye, 76'ıncı sırada yer almıştı. Bu, bugüne kadar yayımlanan dördüncü Dünya Mutluluk Raporu.
EŞİTSİZLİĞİN MUTLULUĞA ETKİSİNE VURGU
Rapor, eşitsizlik sorununu daha az yaşayan ülkelerin daha mutlu ülkeler olduklarını gösterdi.
Bir önceki rapora kıyasla 55 ülke, sıralamada önemli ölçüde yükselirken 45 ülke ise büyük oranda geriledi. Danimarka, İsviçre, İzlanda, Norveç ve Finlandiya ilk beş sırada yer aldı.
Bu ülkeler güçlü sosyal güvenlik sistemlerine sahip. Bir önceki rapora kıyasla 55 ülke, sıralamada önemli ölçüde yükselirken 45 ülke ise büyük oranda geriledi.
ABD 13'üncü, İngiltere 23'üncü, Çin 23'üncü, Hindistan 118'inci sırada yer aldı.
SURİYE SONDAN BİRİNCİ
156 ülkelik listenin en sonunda Burundi yer alıyor.
Burundi, dünyanın en yoksul 10 ülkesinden biri ve yıllardır iç savaş, yolsuzluk, kamusal hizmetlere erişim sıkıntısı ve HIV virüsünün etkileri sorunlarıyla karşı karşıya.
Burundi'den bir sıra önce ise Suriye yer alıyor.
Burundi, dünyanın en yoksul 10 ülkesinden biri ve yıllardır iç savaş, yolsuzluk, kamusal hizmetlere erişim sıkıntısı ve HIV virüsünün etkileri sorunlarıyla karşı karşıya.
Rapora göre dünyanın en mutsuz ülkeleri sırasıyla şöyle: Burundi, Suriye, Togo, Afganistan, Benin, Ruanda. Rapor, bu ülkelerden her birindeki 1000'er kişiyle, her yıl, Gallup şirketi tarafından yapılan anketlerin oluşturduğu verilerinin analizine dayanıyor.
Bu anketlerde insanlardan hayatlarını bir ila 10 arasındaki bir skalada derecelendirmesi istendiği belirtiliyor. Raporu hazırlayanlar ülkelerin en az dörtte üçünde altı temel unsurun mutluluk göstergesiyle bağlantısı olduğunu belirtiyor.
Bu etkenler şunlar: Kişi başı gelir, sosyal destek, sağlıklı yaşam beklentisi, kişisel özgürlük, hayırseverlik ve yolsuzluğun bulunmaması.