Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Türkiye Ukrayna’ya misket bombası mı verdi? Rusya’dan açıklama geldi

ABD’nin önde gelen dış politika yayını Foreign Policy dergisi Türkiye’nin Ukrayna ordusuna misket bombası verdiğini öne sürdü. Ancak ABD iddiası, savaşan iki taraftan; hem Ukrayna hem de Rusya tarafından yalanlandı.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-12 16:23:14

Türkiye Ukrayna’ya misket bombası mı verdi? Rusya’dan açıklama geldi

TIMETURK | HABER MERKEZİ

ABD'nin önde gelen dış politika yayını Foreign Policy dergisi Türkiye'nin Ukrayna ordusuna misket bombası verdiğini öne sürdü. Dergi, Türkiye'nin, 100'den fazla ülkenin imzası bulunan bir uluslararası anlaşma kapsamında kullanımı yasaklanan misket bombalarını Ukrayna'ya gönderdiğini iddia etti. Foreign Policy'ye konuşan kaynaklar, ABD tarafından tasarlanan misket bombalarının, 2022'nin son aylarından bu yana Türkiye'den Ukrayna'ya gönderildiğini ileri sürdü. Ukrayna'nın söz konusu bombaları önce ABD'den istediği ancak ABD'deki ihraç yasağı nedeniyle Türkiye'nin devreye girdiği belirtildi.

Dergiye konuşan bir kaynak, "ABD'nin (Ukrayna'nın) misket bombalarına erişimini reddetmesinden sonra Türkiye, bunu alabilecekleri tek yerdi. Bu da şunu gösteriyor: Türkiye bazı açılardan Rusya'yla yakınlaşmasına rağmen askeri açıdan Ukrayna'nın gerçekten önemli bir destekçisi haline geldi" dedi.

UKRAYNA TEPKİ GÖSTERDİ

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar da, iddiaya tepki gösterdi. Bodnar, “Misket bombasıyla ilgili haber, Türkiye ile Ukrayna ilişkilerinin altını oymak ve dünyada Ukrayna ile Türkiye hakkında kötü imaj yaratmak için özel olarak üretilmiş bir haber” dedi.

KREMLİN BİLE İNANMADI

İddia Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov'a soruldu. Peskov, “Yalan haberlerin Dimitry Peskov sayısı, güvenilir ve doğru haberlerin sayısını aşıyor. Fakat bunların hepsini dikkatli bir biçimde izliyoruz” yanıtını verdi. Peskov, “Türkiye ile karşılıklı yarar, karşılıklı anlayış ve en güç sorunları karşılıklı ele alma isteğine dayanan son derece partnerce ilişkilerimiz var” diye konuştu.

Peskov, Türkiye'nin Ukrayna'ya Bayraktar ve mühimmatlarını sevk ettiğinin bilindiğini belirterek, "Türkiye, NATO üyesi bir ülke olarak yükümlülüklere sahip ve diğer ülkelerle ikili ilişkilere sahip. Fakat aynı zamanda karşılıklı anlayışa, karşılıklı çıkara, karşılıklı saygıya dayanan ve karşılıklı olarak en zor problemleri müzakereye hazırlıklı olan ortaklık ilişkileri Türkiye ile bizi birleştiriyor" ifadesini kullandı.

SON VİDEO HABER

Gazze'ye destek verdi, işinden oldu

Haber Ara