Dolar

34,2102

Euro

37,5405

Altın

2.879,41

Bist

9.136,57

Ukrayna'dan barış mesajı: 'Fırsatlarımız var'

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, barış için jeopolitik kararlılığın gerekliliğini vurguladı. Ekim, kasım ve aralık aylarında barış fırsatlarının olduğunu belirten Zelensky, NATO ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-10 11:16:22

Ukrayna'dan barış mesajı: 'Fırsatlarımız var'

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Hırvatistan'ın Dubrovnik kentinde düzenlenen ‘Ukrayna-Güneydoğu Avrupa Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, jeopolitik kararlılık olmadan barışın sağlanamayacağını belirtti. Zelensky, ülkesinin geleceği için bağımsız kararlar alındığını ifade ederek, barışa ulaşmak için önemli bir fırsatın kapıda olduğunu söyledi.

"BİR FIRSATIMIZ VAR"

Zelensky, "Jeopolitik kararlılık olmadan barış mümkün değildir. Ekim, kasım ve aralık aylarında durumu barışa ve uzun vadeli istikrara taşımak için gerçek bir fırsatımız var." dedi. Ayrıca, savaş alanındaki gelişmelerin bu seçimi yapma fırsatı sunduğunu vurguladı. "Bu, savaşı en geç 2025'e kadar sona erdirecek kararlı eylem lehine bir seçim olur." ifadelerini kullandı.

UKRAYNA'NIN NATO'DA YERİ VAR MI?

Zelensky, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sona erdirilmesi için hazırladıkları ‘Zafer Planı'na değindi. Planı ABD Başkanı Joe Biden'a tanıttığını belirten Zelensky, planı diğer ortaklarıyla paylaşacağını söyledi. Planın ilk maddesinin Avrupa'nın jeopolitik güvenliği ve NATO'nun güçlendirilmesi ile ilgili olduğunu vurgulayan Zelensky, "Ukrayna'nın NATO'da yeri var mı? Eğer öyleyse ve bu doğrulanırsa, Putin jeopolitik olarak kaybedecek." dedi.

SON VİDEO HABER

Özel halk otobüsünde bıçaklı saldırıda öldürüldü

Haber Ara