Dolar

34,0136

Euro

37,7757

Altın

2.732,81

Bist

9.771,16

Venezuela karıştı: 6 ölü, 84 yaralı

Venezuela'da devlet başkanı seçiminin sonuçlarını protesto edenlerle güvenlik güçleri arasında çıkan olaylarda 6 kişi hayatını kaybetti.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-07-30 22:08:59

Venezuela karıştı: 6 ölü, 84 yaralı

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Yaracuy eyaletinde, seçim sonuçlarını protesto etmek isteyen eylemciler, güvenlik güçleriyle çatıştı.

Çıkan olaylarda 6 kişi öldü, 84 kişi yaralandı. Olaylarda çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

GTtdjmEXAAInLa1

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, "Ülkenin 2014, 2017 ve 2019 karanlığına dönmesine müsaade etmeyeceğiz. Yanlış bir adım atmayın." ifadelerini kullandı.

Venezuela Savunma Bakanı'ndan "darbe girişimi" değerlendirmesi

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, ülkedeki devlet başkanı seçiminin sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan protestoları "darbe girişimi" olarak niteledi.

Telesur internet sitesinin haberinde, Lopez'in, mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kazandığı, 28 Temmuz'daki devlet başkanı seçiminin sonuçlarının hileli olduğunu iddia edenlerin sokağa inmesiyle başlayan protestolara ilişkin değerlendirmelerine yer verildi.

Lopez, "Venezuela'da bir darbe girişimiyle karşı karşıyayız. Venezuela'nın Bolivarcı Ulusal Silahlı Kuvvetleri (FANB) buna izin vermeyecek. Kararlı bir şekilde üstesinden geleceğiz." ifadelerini kullandı.

Silahlı Kuvvetlerin anayasa ve Devlet Başkanı Maduro'ya sadık olduğunu vurgulayan Lopez, şiddetin hiçbir zaman olumlu bir şekilde sonuçlanmadığını söyledi.

Venezuela Ulusal Başsavcısı Tarek William Saab ise protestolar için "kaos oluşturan şiddet yuvaları" benzetmesi yaparak, "Dışarıdan müdahale yapılabilsin diye ülke geneline yayılması isteniyor." iddiasında bulundu.

Saab, kamu malına zarar verenlerin "terör ve nefret" suçlarından yargılanacağını belirtti.

4KM8DBD_000_367233E_jpg

Öte yandan Venezuela Ulusal Başsavcısı Tarek William Saab, olaylarda çok sayıda kamu malının zarar gördüğünü ve sorumlular hakkında gerekenin yapılacağını kaydetti.

Venezuela'daki seçimler

Venezuela Seçim Konseyinin duyurduğu sonuçlara göre, Devlet Başkanı Nicolas Maduro, yüzde 51,20 ile devlet başkanı seçimini 3. kez kazanmıştı.

Seçimlerin tamamlanmasının ardından dün açıklama yapan muhalefet, Ulusal Seçim Konseyinin (CNE) verilerinin doğru olmadığını ve sonuçların hileli olduğunu öne sürmüştü.

Seçim sonuçlarının hileli olduğunu iddia eden onlarca kişi meydanlara inerek polisle çatışıyor.
AA

Haber Ara