Dünya Bülteni'nin aktardığı habere göre gazetenin köşe yazarlarından William Galston, Washington'un son sekiz yılda izlediği dış politikasını eleştirdiği yazısında, G20 toplantısı sırasında çekilen aile fotoğrafında ABD'nin "seyirci" kaldığını belirterek, yazını şöyle devam ettirdi:
"G20 toplantısına ait aile fotoğrafı, çok anlamlı. Bir ucunda Devlet Başkanı Putin, kendisini çok dikkatli dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sohbet ediyor. Diğer ucunda Başkan Obama, merakla bakıyor. Çin Devlet Başkanı Şi Cinpin ise güvenle gülümsüyor. Samimi uzlaşı yeşerirken ABD, seyirci rolüyle yetinmek zorunda kalıyor."
Suriye savaşına değinen Galston, Obama'nın Suriye'ye askeri müdahalesinin Rus Devlet Başkanı Putin'i bataklığa sürükleyeceği öngörüsünün gerçekle ilgisi bulunmadığını, Putin'in Rusya'nın bölgedeki "kilit oyuncu" statüsünü yeniden inşa ettiğini belirterek, Çin'de Erdoğan ile Obama arasında yapılan görüşmeden "hiçbir anlaşmanın çıkmadığını" vurguladı. Galston'un, "Obama yönetiminin Suriye'deki kendine özgü 'gerçekçilik' tarzı, zarar verici bir karmaşa ile son buldu" yorumu da dikkat çekti.
"TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ ANLAMLI İLERLİYOR"
Ortadoğu-Kafkasya isimli düşünce kuruluşunun Rus analistlerinden Stanislav Tarasov, G20'de gözlemlenen Moskova- Ankara yakınlaşmasının ABD ve AB'ye karşı çok yönlü mesajlar içerdiği yorumunu yaptı. Tarasov, iki ülkenin Suriye satranç tahtasında iki etkili oyuncu olarak alternatif ekonomik ve siyasi anlaşmalara imza atabileceğini belirtti. Tarasov, Rusya merkezli Regnum isimli haber sitesine verdiği demeçte, Suriye konusunda iki ülke arasında belirgin bir yakınlaşma olduğunu ancak bunun askeri açıdan bir yansımasının henüz olmadığını bildirdi.