Dolar

34,0344

Euro

37,5660

Altın

2.749,77

Bist

9.624,04

Yahudi profesör: Ateşkes işe yaramaz, yeni bir Filistin istiyoruz

Film yapımcısı, fotoğrafçı ve Londra'daki SOAS Üniversitesinde ders veren Profesör Haim Bresheeth-Zabner, 'Ateşkes işe yaramaz çünkü ateşkes demek ateşin eninde sonunda başlaması demek. Bizler Siyonist projenin sona ermesini istiyoruz ve yeni bir Filistin istiyoruz.' dedi.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-08-12 09:55:06

İngiltere'de gazeteler ile televizyon kanallarının, Filistinlilerin acılarını görmelerine izin vermediğini bunu ancak sosyal medyada takip ettiklerini anlatan Bresheeth-Zabner, "İsrail askerlerinin bunları yapmaktan ne kadar mutlu olduklarını paylaştıklarını görüyoruz. Bir tarafta korkunç bir suç, diğer tarafta ise bunu yapan suçlular var. Suçlu oldukları için tamamen mutlular ya da suçlu olduklarını düşünmüyorlar ama öyle oldukları açık." diye konuştu.

AA'ya konuşan Bresheeth-Zabner, "İsrail'in Gazze'ye saldırılarıyla ilgili bir film yapmayı hiç düşündünüz mü?" sorusuna "Bir arkadaşım olan yönetmenle Gazze'deki durumla ilgili bir filmi tamamladım. (Film) Antisiyonist olduğu için İngiltere'de hiç kimse bunu televizyonda göstermeyecek. Sinemada kimse bunu göstermeyecek." yanıtını verdi.

İnsanların Batı'nın eşi benzeri görülmemiş şekilde "soykırımı desteklediğini" gördüğünü kaydeden Bresheeth-Zabner, Batı'nın Gazze'de öldürülen ve açlıktan ölen insanlara destek olmadığını dile getirdi.

Bresheeth-Zabner, Batı'nın "soykırımı desteklediğine" dikkati çekerek, "Ukrayna'ya yaptıkları gibi saldırı altındayken onlara (Gazzelilere) hemen yardım göndermek yerine, diğer tarafa yardım gönderdiler." dedi.

Bresheeth-Zabner, Gazzelilerin artık hastanelerinin, kliniklerinin ve hiçbir şeylerinin olmadığını belirterek, "Onlar cehennemde yaşıyor ve cehennem İsrailliler tarafından yaratıldı ve ABD, İngiltere, Fransa, Kanada, Almanya, tüm AB ve Avustralya tarafından desteklendi. Bu aslında Batı'nın yaptığı ve İsrail'in uyguladığı bir soykırım. Bu daha önce hiç olmamıştı. Bu tamamen yasa dışı, tamamen ahlaka aykırı, mantıksız." değerlendirmesini yaptı.

Bresheeth-Zabner, sinemanın böyle bir duruma tepki vermesinin ise yıllar alacağını kaydetti.

Haber Ara