Dolar

34,0804

Euro

37,6618

Altın

2.741,13

Bist

9.775,85

Yahya Sinvar'ın elindeki silahın hikayesi

Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'nin suikast sonucu şehit edilmesinin ardından geçtiğimiz hafta hareketin yeni lideri olarak seçilen Yahya Sinvar'ın susturucu takılı silahla çekilmiş fotoğrafı sosyal medyada gündem oldu.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-08-09 23:04:05

Yahya Sinvar'ın elindeki silahın hikayesi

Hamas'ın yeni siyasi lideri Yahya Sinvar'ın susturucu takılı suikast silahıyla birlikte çekilmiş fotoğrafının hikayesi 2018 yılına dayanıyor...

X'te yeniden gündem olan o fotoğrafın nerede ve ne zaman çekildiği merak konusu olurken bir X kullanıcısı söz konusu fotoğrafın geçmişine dair dikkat çeken bilgiler paylaştı.

SİNVAR'IN SİLAHI

Bu fotoğrafın hikayesi nedir?

Sene 2018...

Siyonist düşmanın bir grup özel kuvvet komandosu, komutan Yahya Sinvar'ı bulmak ve ona suikast düzenlemek için onun nerede olduğunu bilmeden Gazze Şeridi'ne sızar.

GUU69nkXQAAayMZ

6 Kassam savaşçısının şehid olduğu tünellerden birinde Kassam savaşçıları ile İsrail özel kuvvetleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanır.

Birkaç gün sonra şehidleri anma töreni vesilesiyle Sinvar, şehidlerin onuruna bir konuşma yapmak ve düşmana tehditlerden korkmadığını göstermek için tam bir özgüvenle ortaya çıkar.

Ekran Alıntısı_856

Han Yunus'taki Kassam taburlarının doğu bölgesi komutanı Ebu Ali, konuşma sırasında kendisine katılmak için kürsüye çıkar ve bu bölgede saklanan siyonist komando birliğinin ortadan kaldırıldığını bildirir.

GUUgutSWAAAhhtB_1

Siyonist komando birliğinin komutanın tabancasını "Ebu İbrahim" (Sinvar'ın künyesi) el-Sinvar'a hediye ve ganimet olarak takdim eder.

Gazze Şeridi'ndeki kahraman mücahidlerden duyduğun gurur ve güvenle Sinvar tabancayı kaldırır ve kemerine koyar...

DsJL8LnXgAITKCV

Ekran Alıntısı_857

Haber Ara