Dolar

34,2863

Euro

37,0253

Altın

3.028,14

Bist

8.908,47

Yahya Sinvar'ın şehadetinden önce yazdığı 3 belge ortaya çıktı

Filistinli Al-Quds gazetesi 17 Ekim'de İsrail askerleri ile girdiği çatışmada şehit olan Hamas lideri Yahya Sinvar'ın 'son emirleri' olduğu öne sürülen yazılı belgeleri yayınladı.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-26 19:22:50

Yahya Sinvar'ın şehadetinden önce yazdığı 3 belge ortaya çıktı

El yazısıyla yazılmış üç sayfalık notlar, geçen hafta İsrail saldırısında öldürülen Sinvar'ın son "vasiyetleri" ve "talimatları" olduğunu iddia eden Filistin gazetesi Al-Quds tarafından yayınlandı.

1_857

İSRAİLLİ ESİRLER İÇİN NET TALİMAT

Mavi mürekkeple aceleyle karalanmış ilk sayfada, rehineleri kaçıranlara "esirlerin hayatlarına dikkat edin ve onları güvence altına alın, çünkü onlar bizim elimizdeki pazarlık kozu" talimatı yer alıyor.

"GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRENLER..."

Sinvar'a ait olduğu öne sürülen metinlerde, "düşmanın esirlerini" korumanın, Filistinli esirlerin İsrail hapishanelerinden serbest bırakılmasını sağlamak için elzem olduğunu vurgulanıyor. Habere göre ayrıca "Görevlerini yerine getirenler ödüllendirilecek" yazıyor.

Telegraph'ın haberine göre Sinvar'ın ölümü sırasında, en az 60'ının hayatta olduğu düşünülen 101 İsrailli rehine bölgede esir tutuluyordu.

DUBAİLİ MATBAA ŞİRKETİ

Yine Telegraph'ın haberine göre Dubai'de kayıtlı bir matbaa şirketi olan Alarqam Trading for Printer Co başlığı altında yazılmış ikinci sayfa not defteri kağıdında, rehinelerin ve bulundukları yerlerin sayıları yer alıyor.

REHİNE VERİLERİ

Üç belgede, Gazze Şehri'nde (14), Gazze Şeridi'nin merkezinde (25), Rafah'ta (51) tutulan isimsiz 112 rehineden bahsedildi. 22 rehineden oluşan dördüncü grubun yeri belirtilmedi.

Habere göre belgelerde isimler, yaşlar ve cinsiyetler ayrıntılı olarak açıklanıyor ve asker, sivil, genç veya yaşlı olup olmadıkları belirtiliyor. Ayrıca Sinvar'ın her bir bölgede kaç rehine kaldığını hesaplamış olabileceğini gösteren karalamalar da yer alıyor.

Son sayfada, çoğu Kasım ayındaki haftalık ateşkes sırasında olmak üzere, savaşın başlarında serbest bırakılan 11 kadın rehinenin isimleri bulunuyor.

GapQncwWIAAuBiQ

Sinvar'a atfedilen belgeler hakkında İsrail'den henüz resmi bir yorum yapılmadı.

Milliyet

Haber Ara