Dolar

34,1804

Euro

38,3154

Altın

2.898,94

Bist

9.668,86

Yanlış fiyatlandırma, küçük işletmeyi iflasın eşiğine getirdi.

Küçük bir işletme, çalışanının yaptığı fiyatlandırma hatasıyla 20 dakikada 30 milyon yuan (145 milyon TL) kaybetme riskiyle karşı karşıya. Yanlış fiyatlar, büyük bir alışveriş çılgınlığına yol açtı.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-09-30 11:43:09

Yanlış fiyatlandırma, küçük işletmeyi iflasın eşiğine getirdi.

Çin'in Anhui eyaletindeki küçük bir işletme, bir çalışanının yaptığı fiyatlandırma hatası nedeniyle 30 milyon yuan (yaklaşık 145 milyon TL, 4,2 milyon dolar) kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı. Yanlış fiyatlandırılan çamaşır makineleri, büyük bir alışveriş çılgınlığına neden oldu.

HATALI FİYATLANDIRMA ALIŞVERİŞ ÇILGINLIĞINA YOL AÇTI

Yanlış fiyatlar, bir alışveriş sitesinde listelendi. Normalde 70 milyon yuan değerindeki ürünler, hatalı fiyatlandırma sebebiyle 40 milyon yuana satıldı. Bu durum, mağazanın yaklaşık 30 milyon yuan zarar etmesine yol açabilecekti. Hatanın fark edilmesinin ardından mağaza, müşterilere özür dileyerek siparişlerini geri çekmeleri için çağrıda bulundu.

MAĞAZADAN AÇIKLAMA: "KAMUOYUNDA KARIŞIKLIĞA NEDEN OLDU"

Mağaza, "Bu hata, kamuoyunda karışıklığa neden oldu ve piyasayı ciddi şekilde bozdu. Bu durumdan dolayı derin üzüntü duyuyoruz," şeklinde bir açıklama yaptı. Yanlış fiyatlar, sosyal medyada hızla yayıldı ve 28 Ağustos akşamı yaklaşık 40 bin sipariş alındı. Müşterilerin büyük çoğunluğunun ise birden fazla makine satın aldığı belirtildi.

KÜÇÜK İŞLETME İFLASIN EŞİĞİNDE

Olaydan etkilenen mağaza, sadece altı çalışanı olduğunu ve ekonomik durgunluk nedeniyle son yıllarda çok az kâr elde ettiğini açıkladı. "On binlerce sipariş ve milyonlarca yuan, bizim gibi küçük bir işletme için astronomik rakamlar. Zor durumumuzu anlamanızı rica ediyoruz ve siparişlerinizi geri çekmenizi diliyoruz," ifadelerine yer verildi. Yanlış fiyatlandırmayı yapan çalışanın özür videosu da yayımlandı. Çalışan, "Bu hatayı fark ettiğimde 20 dakika geçmişti. Tüm varlıklarımı satsam bile bu kaybı karşılayamam," dedi.

SON VİDEO HABER

Uyuşturucu kavgasında 1 ölü; ‘Kendi bıçağının üzerine düştü’

Haber Ara