Dolar

34,8742

Euro

36,6669

Altın

3.034,49

Bist

10.125,33

Yunan gazetesinden itiraf! 'Türklerin var, bizim yok'

Yunan Pentapostagma gazetesinde yayımlanan bir haberde, 'Ülkemizin Türkiye'nin çok gerisinde kaldığı kritik bir 'havacılık sektörü' var. Bu da uçakların havada yakıt ikmali için 'uçan tankerlerin' tamamen yokluğu' denildi.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-02-04 10:13:20

Yunan gazetesinden itiraf! 'Türklerin var, bizim yok'

Türk ordusu ile Yunan ordusunu karşılaştıran Yunan Pentapostagma gazetesinden itiraf geldi. Gazetenin haberinde, "ülkemizin Türkiye'nin çok gerisinde kaldığı kritik bir 'havacılık sektörü' var. Bu da uçakların havada yakıt ikmali için 'uçan tankerlerin' tamamen yokluğu" denildi.

Pentapostagma gazetesinde yayımlanan, "ABD, yedi adet modernize edilmiş KC-138R'yi Türkiye'ye 2024 yerine 2022'de teslim etti. Peki ya Yunan muadilleri?" başlıklı haber şöyle:

Türkler, Amerikan şirketi tarafından daha önce hayata geçirilen uçağın modernizasyonu için yanıp tutuşuyordu.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait 7 adet KC-135R havada yakıt ikmal uçağının modernizasyonu Ocak 2024'te tamamlanacaktı. Modernizasyonu gerçekleştiren ABD merkezli Field Aerospace, Aralık 2022'de çalışmaları tamamladı.

Böylece Türk Hava Kuvvetleri'ne ait hava tankerlerinin modernizasyonu tamamlanmış oldu.

aa Yunanistan'da olup bitenler ve havada yakıt ikmal uçağı edinme durumu

Yunanistan'ın ise çok güçlü bir Hava Kuvvetleri var. Mavi kanatlarıyla Ege'yi kaplayan dördüncü nesil 18 Fransız Rafale uçağı eklenmesiyle daha da güçlendirilecek.

Ancak ülkemizin Türkiye'nin çok gerisinde kaldığı kritik bir "havacılık sektörü" var. Bu da uçakların havada yakıt ikmali için "uçan tankerlerin" tamamen yokluğu.

Bu tür uçakların herhangi bir şekilde tedarik edilmesi veya Airbus A330 yolcu uçağının daha iyi bir şekilde “uçan tankerlere” dönüştürülmesi, Kıbrıs'a uzun süre hava desteği sağlayabilecek olan hava kuvvetlerimiz için büyük bir kuvvet çarpanı olacaktır. Uzun menzilli karadan havaya füzeler gibi uygun mühimmatlar, Türkiye topraklarının tamamına ve tabii ki stratejik hedeflerine tüm kapsamıyla saldırma kabiliyetine sahip olacaktır.

İsrailli uzman Dana Levi'ye göre Yunan Hava Kuvvetleri'nin alacağı 'KC-10 yakıt uçağı', dünyadaki en yaygın havada yakıt ikmal uçaklarından biri.

McDonnell Douglas DC-10 uçak gövdesine dayanmaktadır ve bu DC-10'lardan bazıları havada yakıt ikmali ve kargo taşımacılığı görevleri için KDC-10'lara dönüştürülmüştür.

Uçan tankerin dört kişilik bir mürettebatı var ve 163.500 litre yakıt taşıyabiliyor.

Omega Air şirketi tarafından üretilen KDC-10 uçağı, havada yakıt ikmali için özel sistemlerle donatılmış.

Bu tankerler, Yunan Hava Kuvvetleri'nin her türlü uçağına yakıt ikmali yapabilir.

Uzun yıllardır başımıza bela olan kritik "havacılık sektörü"nü bu şekilde ele alacağız.

"Uçan tankerler" ile modern Yunan savaş uçakları F-16VIPER ve Rafale, Ege hariç Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'i "kapsayarak" hareket alanlarını inanılmaz derecede genişletecekler.

"Uçan tanker" gibi uçakların herhangi bir şekilde tedarik edilmesi, artık Kıbrıs'a uzun süre hava desteği sağlayabilecek olan hava kuvvetlerimiz için büyük bir kuvvet çarpanı olacaktır. Karaya füze menzili, tüm Türk topraklarına ve tabii ki stratejik hedeflerine tüm kapsamıyla vurma kabiliyetine sahip olacaktır.

Örneğin, Anadolu'nun derinliklerindeki ulaşılmaz birçok hava üssü, uçan tankerlerimiz yardımıyla vurulması da mümkün olacak.

Haber Ara