Dolar

34,5343

Euro

35,9946

Altın

3.005,34

Bist

9.549,89

'15 Temmuz' müfredatta

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi, yeni eğitim öğretim yılı için hazırlanan müfredat programında yerini aldı. 5. sınıf Türkçe kitabında yer verilen “15 Temmuz” başlıklı kısma, 6 sayfa ayrıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-18 16:40:39

'15 Temmuz' müfredatta

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Gazete Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun haberine göre kitapta, “15 Temmuz'da umutlarımız, hayallerimiz, özgürlüğümüz elimizden alınmak istendi" ifadeleri kullanıldı.

Habere göre 15 Temmuz'a ayrılan bölüm, hazırlık çalışmasında yer alan, “Özgürlüğün sizin için ne anlama geldiğini yazınız ve bir ülkeyi yönetenlerin seçilmesinde vatandaşlar etkili midir?” sorusuyla başlıyor.

ÖMER HALİSDEMİR İLE HASAN TAHSİN

Kitapta, 15 Temmuz darbe girişimine karşı Ömer Halisdemir'in ilk kurşunu sıktığı belirtilerek, Halisdemir'in bir de fotoğrafı yer aldı. Kitapta, “Kurtuluş Savaşı'nda Maraşlı Sütçü İmam'ı, İzmir'i işgal edenlere ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin'i çıkaran bu bereketli topraklar, 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir gibi kahramanları tanıdı” ifadesi kullanıldı.

DARBE VE ŞEHADET

15 Temmuz etkinlik bölümünde; “darbe, sinsi, zalim, şehadet” gibi sözcüklerin tanımları ve bu sözcüklerin cümle içinde kullanılması isteniyor. Öğrencilerden, “bağımsızlık” konulu bir konuşma yapmaları ve yarım bırakılan cümleleri tamamlamaları da isteniyor. Öğrencilerden şu soruları yanıtlamaları bekleniyor:

- Ömer Halisdemir ile Hasan Tahsin arasında nasıl bir benzerlik vardır?

- Bu ülkenin evlatlarının beslendiği kaynaklar kimlerdir?

- Metinde milletimizin hangi özelliklerinden bahsedilmektedir?

Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı hakkında bildiklerinizden hareketle, “Ne çok öldük yaşamak için” sözünü açıklayınız.

- “Gecenin karanlığının ardında güneşli bir gün gizlidir” ifadesinden ne anlıyorsunuz?

Bir milletin tarihindeki olayları unutmaması, o milletin geleceğine nasıl bir katkı sağlar? Başka etkinlikteyse, 15 Temmuz'la ilgili cümleler verilerek altı çizili sözcüklerin zıt anlamları soruldu:

- Aradan 100 yıl geçmeden “barış” içinde yaşadığımız ülkemizde, 15 Temmuz 2016 “gecesi” hain bir saldırıya maruz kaldık.

- Bu toprağın evlatları “zalimlere” karşı istiklali ve “istikbali” için direndi.

- Kimimiz şehrin herhangi bir yerinde “gençliğini” bıraktı.

 

SON VİDEO HABER

14 yaşındaki gencin öldüğü kavganın detayları ortaya çıktı

Haber Ara