Bilsem ön değerlendirme sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 2023 Bilsem sonuçları neden açıklanmadı? 2023 BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları için aylardır bekleniyordu. Heyecanla beklenen an geldi çattı. BİLSEM kılavuzunda yer alan takvime göre ön değerlendirme sonuçları 19 Nisan Perşembe günü açıklanması bekleniyor. 1, 2 ve 3. sınıf seviyelerinde kendi alanlarındaki yeteneklerin keşfedilmesi için ön değerlendirmeye katılan öğrenciler sonuçları büyük bir merakla bekliyor.
2023 Bilsem ön değerlendirme sonuçları saat kaçta açıklanacak?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen, öğrencilerin yetenek alanlarının keşfedilmesi ve onların parlatılması amacıyla uygulanan Bilsem sisteminde öğrenciler yetenek ön değerlendirme sürecine dahil oldu. BİLSEM'de ön değerlendirme uygulamaları 14 Ocak - 09 Nisan 2023 tarihleri arasında yapıldı. Sürecin sona armesiyle binlerce kişi BİLSM sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başladı. BİLSEM bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler 19 Nisan 2023'te duyurulacak. BİLSEM sonuçları sabah saatilerinden itibaren erişime açılması bekleniyor.
2023 Bilsem sonuçları neden açıklanmadı?
BİLSEM sonuçları için sabahın erken saatlerinde MEB'in sayfasına gidenler 2023 Bilsem sonuçları neden açıklanmadı? sorusuna yanıt arıyor. 2023 Bilsem sonuçları sabah ilerleyen saatlerde MEB tarafından ilan edilecektir. MEB'in duyuruları ve resmi sitesi yakından takip edilmelidir.
BİLSEM ön değerlendirme sınavını geçenler ne yapacak?
BİLSEM ön değerlendirme sürecini geçenler için bireysel değerlendirme süreci başlayacak. Bireysel değerlendirme sınavı ise 15 Mayıs -28 Temmuz tarih aralığında gerçekleşecek. 19 Nisan 2023 tarihinde bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler duyurulacak. Daha sonra ise bireysel değerlendirme sınav sonuçları ise 4 Ağustos tarihinde açıklanacak.
BİLSEM sınavına kimler katılabilir?
Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrenci tanılama sürecine ilişkin işlemler 1, 2 ve 3. sınıf seviyelerinde yetenek alanlarına göre aday gösterilen öğrenciler arasından yapılacak. Her okulda 1, 2 ve 3. sınıf düzeylerinden her bir yetenek alanı için belirtilen her bir sınıf düzeyindeki toplam öğrenci sayısının en fazla yüzde 20'si aday gösterilebilecek. Bir öğrenci en fazla iki yetenek alanından aday gösterilebilecek.
BİLSEM aday gösterme süreci
2.1. Aday gösterme süreci okul yönlendirme komisyonları tarafından yürütülecektir.
2.2. Okul yönlendirme komisyonu; okul müdürü başkanlığında müdür yardımcıları, rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar ve 1, 2 ve 3. sınıf seviyelerinden okul müdürünün belirleyeceği en az birer sınıf öğretmeninden oluşturulacaktır. Komisyonda yer alması gereken üyelerden herhangi birinin bulunmadığı durumlarda komisyon mevcut üyeler ile oluşturulacaktır.
2.3. Her okulda 1, 2 ve 3. sınıf düzeylerinden her bir yetenek alanı için belirtilen her bir sınıf düzeyindeki toplam öğrenci sayısının en fazla %20'si aday gösterilebilecektir.
2.4. Bir öğrenci en fazla iki yetenek alanından aday gösterilebilecektir.
2.5. Sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmek üzere önerilen öğrenci/öğrenciler için “EK-1 Gözlem Formu”nun çıktısı doldurulduktan sonra okul yönlendirme komisyonuna teslim edilecektir.
2.6. Okul yönlendirme komisyonu tarafından aday gösterilmesine karar verilen öğrenci/öğrencilere ait gözlem formları ilgili öğretmenlere imza karşılığında tebliğ edilecektir. Sınıf öğretmenleri, komisyon tarafından tebliğ edilen gözlem formlarını MEBBİS/e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Modülüne işleyerek kaydedeceklerdir.
2.7. Okul yönlendirme komisyonunun görevleri:
a) Sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmek üzere önerilen öğrenci/öğrencilerin gözlem formlarını değerlendirerek aday gösterilecek öğrenci/öğrencileri belirlemek,
b) Aday gösterilmesine karar verilen öğrenci/öğrencilerin sınıf/şube bazlı listelerini ve “EK-1 Gözlem Formları”nı ilgili sınıf öğretmenlerine tebliğ etmek,
c) Aday gösterilen öğrenci bilgilerinin ( T.C. kimlik numarası, okul numarası, ad soyad, aday gösterilen yetenek alanı) kontrol edilmesi ve varsa gerekli düzeltme işlemlerinin, gözlem formlarının doldurulma süresi içinde, sınıf öğretmenleri tarafından MEBBİS/eOkul Yönetim Bilgi Sistemi Modülü üzerinden yapılmasını sağlamak,
ç) Resim ve müzik yetenek alanları ön değerlendirme uygulamaları için gerekli fiziki ortamı ve şartları sağlamak.
2.8. Okul yönlendirme komisyonları tarafından aday gösterilmesine karar verilen özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden; total görme yetersizliğine, total işitme yetersizliğine ve otizm spektrum bozukluğuna ilişkin Engelli Sağlık Kurulu Raporu / Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu (ÇÖZGER) ile durumlarını belgeleyenler ön değerlendirme sürecine katılmayacaktır. İl tanılama sınav komisyonları tarafından söz konusu öğrencilere ait bilgiler Merkez Tanılama Sınav Komisyonuna bildirilecektir