2023 YÖS sonuçları ne zaman açıklanacak? (TR-YÖS Yabancı Öğrenci Sınavı)

13 yıl sonra ilk defa 2023 yılında YÖS sınavı yapıldı, başarılı olanlar ülkemizde üniversite okumaya hak kazanacak. Peki YÖS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2023-01-30 18:06:15

Önceki yıllarda yabancı öğrenciler ülkemizde üniversite okumak için YÖS sınavına katılıyordu. YÖS ile binlerce yabancı öğrenci ülkemizde eğitim gördü ve mezun oldu. Yıllar sonra YÖS'ün yeniden yapılacağını ÖSYM Başkanı Ersoy açıklamıştı. Ersoy açıklamasında "Yarım asırlık tecrübemizle, her yıl ortalama 11 milyon adaya Sınav yapmaktayız. ÖSYM olarak yeni taleplere cevap vermeyi ve bu doğrultuda sınav çeşitliliğimizi artırmayı hedefliyoruz. Yurt dışından öğrenci kabulünde standartlaşmayı sağlamak amacıyla 13 yıl aradan sonra YÖS'ü uygulayacağız" demişti. 29 Ocak Pazar günü yapılan sınavın sonuçları ise büyük bir heyecanla bekleniyor.

2023 YÖS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2023 YÖS sonuçları yaklaşık olarak 1 ay sonra açıklanacak. 29 Ocak'ta sınava giren adaylar sonuçlarını 24 Şubat'ta öğrenebilecek.

TR-YÖS (Yabancı Öğrenci Sınavı) sonuçları nasıl öğrenilir?

Adaylar sınav sonuçlarını https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden kişisel bilgilerini girerek öğrenebilirler. TR-YÖS sonuçlarının, yurt dışından öğrenci kabulünde kullanılması Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından yükseköğretim kurumlarına tavsiye edilecek.

YÖS ile kaç öğrenci alınacak?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Yurt dışından öğrenci kabulünde standartlaşmayı sağlamak için başlattığımız bu sınava gireceklere başarılar dilerim. Uluslararası öğrenci sayısında büyük bir ivme kazanan ve dünyanın her yerinden öğrenciler için cazibe merkezi haline gelen Türkiye, 198 ülkeden 300 bini aşkın uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Hedefimiz bu rakamı 500 bine ulaştırmaktır" dedi.

TR-YÖS 2023 kaç soru sorulacak?

YÖS sınavında adaylara Sayısal Yetenek Testinden 40, Temel Matematik Testinden 40 olmak üzere toplam 80 soru sorulacak.

YÖS nedir?

Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS), Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında okumak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin girecekleri ve sonuçlarını bu kurumlara kabul için başvururken kullanabilecekleri bir sınavdır. Bu sınav 2010 yılına kadar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) yapılmaktaydı, aynı yıl içerisinde ve 2011 yılında alınan kararlarla Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavlarını T.C. üniversiteleri kendi bünyelerinde düzenlemektedirler.

Bu üniversiteler arasında 30 Nisan 2016 tarihinde, Türkiye saati ile 10.00'da, 28 ülkede, 42 merkezde, 5 dilde (Türkçe, İngilizce, Rusça, Arapça ve Almanca) yapılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı(OMU-YÖS) online başvuruları 04.01.2016 tarihinde başladı.

2024-2025 Eğitim yılı tatil takvimi belli oldu!

2024 DGS ek tercihleri ne zaman? Adaylar heyecanla bekliyor!

Zonguldak ve Bartın'da okullar tatil edildi!

Okulda zorbalık: Çocukları korumak için ailelere öneriler!

2024 KYK burs başvuruları için e-Devlet ne zaman açılacak?

2024 KPSS Ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte o tarih!