Dolar

33,9941

Euro

37,8557

Altın

2.827,64

Bist

9.697,18

2024 DGS Sonuçları Açıklanacak Tarih Ne Zaman?

2024 DGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, lisans eğitimine geçiş yapmak isteyen önlisans mezunlarının en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Eğitim bilgilerini kontrol süreci tamamlanmasına rağmen ÖSYM tarafından henüz bir duyuru yapılmadı.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-04 09:25:27

2024 DGS Sonuçları Açıklanacak Tarih Ne Zaman?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merakla bekleniyor. "Eğitim seviyelerini lisans düzeyine yükseltmek isteyen fertler," ÖSYM tarafından yapılacak duyuruyu büyük bir sabırsızlıkla bekliyor. ÖSYM'nin 2024 sınav takvimine göre DGS sonuçlarının 14 Ağustos'ta açıklanması planlanmıştı, ancak sonuçlar hala açıklanmadı. "DGS sonuçlarının Eylül ayı ortalarında açıklanması öngörülüyor."

EĞİTİM BİLGİLERİNİ KONTROL SÜRECİ TAMAMLANDI

ÖSYM, DGS değerlendirme işlemlerinde, adayların ön lisans seviyesindeki eğitim bilgilerini kullanıyor. Bu kapsamda, 2024-DGS'ye başvuran fertlerin, Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden eğitim bilgilerini kontrol etmeleri gerekiyordu. "Eğitim bilgilerinde hata olduğunu düşünen fertlerin, YÖKSİS üzerinden güncelleme yapmaları gerektiği" duyuruldu.

DGS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Adaylar, DGS sonuçlarını ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden sorgulayabilecekler. "Sonuçlar T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişime açılacak."

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından, yerleştirme işlemleri için tercihler alınacak. Tercih tarihleri belli olduğunda, ÖSYM'nin belirlediği ilke ve kurallara uygun olarak yerleştirme işlemleri yapılacak.

Haber Ara