2024 KPSS Ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte o tarih!

2024 KPSS Ortaöğretim sonuçları için büyük bekleyiş başladı. Lise mezunu adayların katıldığı sınavın sonuçları 4 Ekim'de açıklanacak. Temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı ise ÖSYM’nin sitesinden erişime açıldı.

2024-09-29 11:07:04

KPSS Ortaöğretim sınavına giren 1 milyon 864 bin 867 aday, sınav sonuçlarının açıklanmasını merakla bekliyor. Türkiye genelinde ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da toplam 227 sınav merkezi, 5 bin 683 bina ve 99 bin 765 salon kullanıldı. Şimdi ise adaylar sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladılar. KPSS Ortaöğretim sonuçlarının açıklanacağı tarih ve sınava dair önemli detaylar...

2024 KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS Ortaöğretim sınavı, lise mezunlarına yönelik olarak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından organize edildi. Sınav, geçtiğimiz günlerde tamamlandı ve binlerce adayın katılımıyla Türkiye genelinde gerçekleştirildi. Sınav sonuçları, 4 Ekim 2024 tarihinde ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden erişime açılacak.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, sınav sorularının ve cevap anahtarlarının %10'luk kısmının adayların erişimine açıldığı belirtildi. Sınav kitapçığı görüntüleme süresi ise 25 Eylül'de saat 23.59'da sona erdi. Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilerek, adayların başarı sıralamaları belirlenecek.

TEMEL SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI YAYIMLANDI

KPSS Ortaöğretim sınavına giren adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden sınav sorularına erişim sağlayabiliyor. Sınav sorularının %10'u ÖSYM'nin resmi sitesinde yayımlandı. Adaylar, sınav sonuçlarını öğrenmeden önce, cevap anahtarlarını inceleyerek tahmini puanlarını hesaplayabilirler.

BÜYÜK KATILIM VE YOĞUN İLGİ

Bu yılki KPSS Ortaöğretim sınavına, özellikle lise mezunu fertlerin yoğun ilgisi oldu. Toplamda 1 milyon 864 bin 867 kişi sınava başvuru yaptı ve sınav, Türkiye genelinde 227 sınav merkezinde gerçekleştirildi. Her test kendi içinde değerlendirilip, adayların puanları sınavın ardından açıklanacak.

2024 KPSS Ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte o tarih!

Bakan Tekin: Sınavları kaldırmıyoruz

Üniversiteliler bu burs fırsatlarını kaçırmasın!

YDS 2 başvuru tarihleri açıklandı: Ne zaman?

Bakan Tekin: Müfredatı sadeleştirdik

'Çanakkale'den Gazze'ye' dersi: Önce karşı çıktı, sonra özür diledi